El Periódico - Català

El PP capitalitz­a la forta caiguda de Cs i es distancia de Vox

> El PSOE segueix al capdavant amb més de 10 punts d’avantatge sobre els populars

- DANIEL G. SASTRE

El baròmetre del Centre d’Investigac­ions Sociològiq­ues (CIS) de l’abril dibuixa una forta caiguda de Ciutadans que aprofita sobretot el PP. El partit d’Inés Arrimadas perd gairebé tres punts (del 9,5% al 6,7%) respecte al sondeig del març, mentre que els populars creixen gairebé igual (del 17,9% del març al 20,6% actual). El PSOE manté amb comoditat la primera plaça amb una estimació de vot del 31,5%, dues dècimes per sobre de l’anterior enquesta.

La sortida de Pablo Iglesias del Govern per encapçalar la llista d’Unides Podem a la Comunitat de Madrid ha beneficiat la formació morada. El partit puja més d’un punt (fins al 10.7%) i es recupera una mica de la patacada que el CIS li pronostica­va al març. D’altra banda, Vox reforça la tercera plaça, just darrere dels dos grans partits, i creix fins al 15,4% en intenció de vot.

El CIS va publicar ahir el seu primer baròmetre després de la sortida d’Iglesias del Govern. La marxa va elevar la ministra d’Ocupació, Yolanda Díaz, a la Vicepresid­ència Tercera. L’enquesta, que es basa en 3.823 entreviste­s realitzade­s entre el 5 i el 14 d’abril, avala aquesta substituci­ó, perquè Díaz és una de les tres membres de l’Executiu que aproven en valoració global, amb un 5,2. Els altres dos són la vicepresid­enta segona, Nadia Calviño, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, totes dues amb un 5,3.

El sondeig apunta que les eleccions del 4 de maig arriben en un bon moment per a la candidata del PP a Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Tot i que les prediccion­s del CIS són a escala espanyola –no madrilenya–, tracen una tendència favorable per als interessos d’Ayuso. A més de certificar el daltabaix de Ciutadans, el sondeig eixampla l’avantatge del PP davant Vox. El partit ultra s’havia quedat al sondeig anterior a menys de tres punts dels populars. Aquesta vegada, tot i que Vox també creix quatre dècimes, la pujada més gran del PP amplia el seu matalàs a la segona plaça fins als 5,2 punts.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain