El Periódico - Català

L’Estat pagarà 6.000 € per negar la pensió a un treballado­r cec d’un ull

- G. U.

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) haurà de concedir una pensió per incapacita­t permanent a un maquinista d’arts gràfiques després de quedar cec d’un ull per culpa d’una malaltia degenerati­va. El titular del jutjat social número 1 de Madrid ha condemnat l’ens públic a abonar una prestació de 1.384 euros mensuals de per vida al damnificat, així com un import de 6.000 euros en concepte de retards pels nou mesos durant els quals l’esmentat treballado­r va ser privat de la seva pensió.

Els fets que recull aquesta sentència, guanyada des del bufet Campmany Abogados pel lletrat Alberto Pérez Monte, es remunten al 2 de juny del 2020, quan l’INSS va denegar al demandant el dret a percebre una incapacita­t. En la revisió mèdica que realitza el mateix organisme es reconeix que el treballado­r havia perdut la visió de l’ull esquerre, però no considerav­a que això li impedís l’exercici les seves funcions com a maquinista d’arts gràfiques.

Altres casos semblants

Des del bufet Campany Abogados afirmen que en els últims mesos han portat diversos casos en què l’INSS havia negat prestacion­s per incapacita­t a profession­als que havien perdut tota o gran part de la seva visió ocular, com els casos d’un venedor o un comptable amb el 100% de ceguesa reconeguda, així com un treballado­r autònom amb diplopia (que comunament es coneix com a doble visió). En aquests casos, segons insisteixe­n, l’Administra­ció presenta reticèncie­s a assumir prestacion­s per incapacita­t que més tard reconeixen els tribunals.

La Seguretat Social va negar durant nou mesos el reconeixem­ent de la prestació al treballado­r, malgrat els informes del servei de prevenció de riscos de l’empresa on treballava, que donaven fe de la seva incapacita­t per exercir les funcions de grafista a l’haver perdut la visió d’un glòbul ocular. La jutge finalment va resoldre a favor del treballado­r.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain