El Periódico - Català

Tothom a vacunar-se

- Juan J. Ribas Pot llegir més cartes i publicar Francisco Cárdenas

BARCELONA

Vista la situació actual, no veig més remei que la vacunació. I com més aviat, millor. És veritat, hi pot haver algun risc, però ¿on no n’hi ha? Cada matí, al sortir de casa, assumim riscos, però no deixem de fer-ho, ¿no és així? Doncs no tinguem més dubtes. I quan ens truquin, acudim-hi. És que no hi ha més remei.

Visc a la dreta de l’Eixample, i com a exemple i malgrat tota la informació que ens arriba, quan veig la gent que és a les terrasses, em cau l’ànima als peus. El mateix alguna vegada que he anat al centre. De cada 10 persones, vuit no porten mascareta, ni mantenen la distància de seguretat. Jo no sé si estem cansats, o passem, o és que no ens dona la gana complir les normes. I malgrat que diuen que entre el 20 i el 30% de contagis es produeixen en l’àmbit familiar, suposo que el nostre comportame­nt a les terrasses també produeix contagis, ¿o no? Que quedi clar que els propietari­s i treballado­rs no en tenen cap culpa, entenc que els responsabl­es són (som) els clients. Llavors, pel que he dit, torno al principi. Sense cap dubte, quan rebem el missatge, cal vacunar-se, millor avui que demà, si volem recuperar l’anhelada normalitat.

nBARCELONA

El Congrés ha aprovat la llei de protecció a la infància davant la violència, l’anomenada llei Rhodes. És una bona notícia i un important pas endavant, però només el primer.

El nostre sistema de protecció de la infància i l’adolescènc­ia està molt qüestionat i necessita una reforma urgent. Aquesta llei aborda bàsicament una de les violències, la relacionad­a amb els abusos sexuals. Però no aborda, per exemple, la violència institucio­nal, la que el sistema exerceix cada dia contra milers de famílies a les quals retiren els seus fills sense cap tipus de control judicial. Volen evitar un mal i en generen un altre encara més gran.

Cal continuar amb la reforma del nostre sistema per fer que de veritat ajudi les famílies. De diners n’hi ha, perquè ara un menor ingressat en un centre costa més de 4.000 euros al mes. Falta voluntat política per qüestionar un sistema complex, amb molts interessos, amb massa vicis del passat. Tant de bo aquesta llei sigui el primer pas per a una profunda reforma del sistema.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain