El Periódico - Català

Sanitat proposa retardar les segones dosis per vacunar més

- EL PERIÓDICO P. M.

Els bancs d’aliments de Catalunya han registrat un augment del 30% en la demanda de productes de primera necessitat per part de les entitats socials a causa de la crisi del coronaviru­s. Així ho va detallar ahir la presidenta del Banc dels Aliments de Barcelona i de la Federació

Catalana dels Bancs dels Aliments, Roser Brutau, durant la presentaci­ó de la campanya de la Fundació La Caixa i CaixaBank a favor de l’entitat Cap llar sense aliments. A l’acte hi van participar també el sub director general de la Fundació La Caixa, Marc Simón; el director corporatiu d’Acció Social de CaixaBank, Pedro Huguet, i el director de la Fundació Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas.

«Aquesta pandèmia no dona treva als més vulnerable­s i les necessitat­s bàsiques no deixen d’augmentar», va remarcar Brutau, que va recordar que s’estan atenent a Catalunya unes 256.000 persones a través de 636 entitats, 60.000 més que abans. «La situació de vulnerabil­itat ens pot passar a qualsevol de nosaltres», va afirmar Fatjó-Vilas, que va afegir que el 30% de les persones que han sol·licitat ajuda durant el primer any de pandèmia no hi havien acudit abans. Per això, tots dos van insistir en la necessitat de campanyes com Cap llar sense aliments, ja que els bancs d’aliments no tenen més ingressos que les donacions i subvencion­s, i han vist augmentar les seves despeses.

Per la seva banda, Simón va detallar que la primera edició de la campanya, llançada l’any passat, va aconseguir recaptar 3,4 milions

La Comissió de Salut Pública estudiarà avui una proposta del Ministeri de Sanitat que, fent-se ressò de les peticions de Catalunya, Madrid i altres autonomies, proposa espaiar les segones dosis de Pfizer i Moderna. L’objectiu és augmentar l’interval d’administra­ció de les immunitzac­ions contra el coronaviru­s per als menors de 79 anys, a fi d’inocular el sèrum al més aviat possible al major nombre de persones vulnerable­s.

Així es recull a l’esborrany de la sisena actualitza­ció de l’estratègia de vacunació contra la Covid, al qual va tenir ahir accés Efe i que assenyala que la situació epidemiolò­gica actual podria indicar un augment en el nombre de casos, «per la qual cosa es considera important vacunar al més aviat possible el major nombre de persones vulnerable­s».

El document proposa continuar amb la separació de segones dosis de Pfizer i Moderna, tal com es recull en l’estratègia actual (21 dies i 28 dies, respectiva­ment) però augmentar l’interval en els menors de 79 anys entre sis o vuit setmanes. I espaiar la segona punxada en els menors de 69 anys.

na tot Espanya, 700.000 a Catalunya. La Fundació La Caixa, que llavors va aportar un milió d’euros, espera donar una xifra similar aquest 2021. D’entrada, ja ha entregat 50.000 euros.

De cara a la campanya d’aquest any, Huguet es va mostrar preocupat pel fet que «la gent estigui una mica cansada», perquè «hi ha hagut tanta sol·licitud i tanta demanda, tan intensa i durant tant temps, que pot costar una mica». «Per nosaltres no serà i farem tots els esforços possibles», va remarcar.

Les donacions poden realitzars­e des d’avui a través dels caixers de CaixaBank a tot Espanya, l’app i la web de CaixaBank NOW, el portal corporatiu de CaixaBank i el número de Bizum 38014.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain