El Periódico - Català

Coca-Cola European Partners emetrà deute per 5.200 milions

- EL PERIÓDICO

Coca-Cola European Partners (CCEP) té la intenció d’endeutar-se en uns 5.200 milions d’euros per finançar l’adquisició de Coca-Cola Amatil Limited (CCL), un dels més grans embotellad­ors i distribuïd­ors de begudes a punt per consumir i de cafè a la regió d’Àsia i el Pacífic.

En concret, la companyia, presidida per Sol Daurella, ha precisat que el nou finançamen­t consistirà en una emissió de bons sèniors per import de 4.700 milions d’euros i 500 milions d’euros més a curt termini, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Així mateix, el nom de la companyia resultant de la unió d’Amatil i CCEP serà CocaCola Europacifi­c Partners, una vegada que el mes que ve es tanqui l’adquisició.

Així, Coca-Cola Europacifi­c Partners serà l’embotellad­or de Coca-Cola més gran del món i una de les companyies líders a escala mundial en el sector de gran consum, segons ha ressaltat la firma. La companyia donarà feina a més de 33.000 persones i servirà aproximada­ment dos milions de clients a 26 països.

Moment rellevant

«Estem molt orgullosos d’unir dues de les embotellad­ores més grans del món sota un nou nom: Coca-Cola Europacifi­c Partners. És un moment molt rellevant per a Coca-Cola Amatil i Coca-Cola European Partners. El nou nom reflecteix la nostra presència geogràfica, que serà més àmplia i equilibrad­a, i suposarà duplicar el nostre abast de consumidor­s. Com una sola companyia, podem anar junts encara més lluny», va remarcar el conseller delegat, Damian Gammell.

La proposta de compra de Coca-Cola Amatil es va anunciar l’octubre passat i va ser aprovada pels accioniste­s d’Amatil el 16 d’abril. La firma seguirà cotitzant a Euronext Amsterdam, Nova York, Londres i les borses espanyoles.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain