El Periódico - Català

Detectat un brot de Covid amb 10 infectats

-

Fins a tal punt la Covid-19 està marcant la 27a Cimera Iberoameri­cana d’Andorra que ahir al matí es va iniciar amb un sobresalt al revelar-se la detecció de 10 casos positius entre els treballado­rs del complex hoteler Sport Hotels Resort & Spa, de Soldeu, en el qual té lloc el conclave. Segons va informar el Govern andorrà, aquesta desena de persones i els seus contactes estan confinats i s’ha seguit un «estricte control epidemiolò­gic de les seves possibles cadenes de contagi».

«Els protocols de cribratge han funcionat correctame­nt i continuara­n portant-se a terme diàriament amb totes les persones involucrad­es d’una manera o altra amb aquest esdevenime­nt», va destacar l’Executiu, que a més de sol·licitar un test PCR a tots els participan­ts, realitza una prova d’antígens diària, així com és obligatori l’ús de mascaretes FFP2 i s’han dissenyat circuits per evitar que es creuin entrades i sortides i aglomeraci­ons.

La passada setmana també es va detectar un brot al Ministeri d’Afers Estrangers andorrà, que va afectar entre altres la seva titular, María Ubach, i que va obligar a confinar pràcticame­nt tot l’equip que era al capdavant de la cimera. Malgrat això, les autoritats van assegurar que el calendari de la trobada no es veuria alterat i que per seguir amb el normal funcioname­nt es contractar­ia el personal necessari per suplir aquestes baixes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain