El Periódico - Català

Que no pari la gresca

- César Carulla Joan Masdemont Serra

SABADELL

Quan ERC trenqui el pacte que va firmar abans de les eleccions, pel qual es comprometi­a a no formar govern amb Salvador Illa i els comuns, JxCat dirà que no existeix cap altre òrgan independen­tista excepte ells i el seu únic president legítim i exiliat pel bé de la dignitat de la seva terra. I quan això passi, es lliuraran al Consell de la República com galls dindis al Nadal; diran que els d’ERC són uns traïdors i que els presos polítics són uns tous, que més valor té qui dilata la gresca a l’after.

D’altra banda, ERC afirmarà que no hi va haver més remei, que anteriorme­nt, quan CiU els obligava a independit­zar-se només una miqueta, ja van haver d’optar per les seves polítiques progressis­tes en moments de covardia institucio­nal. I si tots som covards, cadascú al seu racó decideix estratègia.

Així ho va decidir Junts: o som qui mana o no es fa. Així ho hauria de fer ERC: ja que si no vols ho deixem per més tard, que hi ha una pasta important que ve d’Europa i no crec que ni un sol català ens perdoni perdre’n un cèntim. Si de cas després continuem amb la gresca.

nBARCELONA

Vaig seguir les sessions d’investidur­a de l’aspirant Pere Aragonès a la presidènci­a de la Generalita­t amb resultat negatiu. El nostre Parlament continua estant sota mínims en efectivita­t. Però el que sí que ens ofereix són espectacle­s que em recorden al camarot dels germans Marx. I això és impropi d’una institució que hauria de ser respectada i respectabl­e.

A les últimes eleccions, la participac­ió va ser del 53% del cens, obtenint els independen­tistes a prop del 52% dels vots. I amb aquests resultats encara continuen parlant en nom de tot un poble, Catalunya contra Espanya, i ara ja afegeixen la Generalita­t republican­a. Això no és seriós, ja que no reprodueix la realitat. La lluita que tenen els partits independen­tistes entre si és purament i simplement per les quotes de poder, pel repartimen­t del pastís i per determinar qui és l’amo i qui el propietari. I mentrestan­t, la Covid continua fent de les seves, amb molta gent que diàriament mor als hospitals i amb una pobresa, atur, economia i fractura del teixit productiu realment preocupant­s.

Els partits secessioni­stes continuen, però en el seu drama pares

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain