El Periódico - Català

Lluís XIV

-

ve sent tradiciona­l, estarà acompanyad­a del príncep de Gal·les. Els polítics i convidats seran pocs i tots ells necessitar­an d’una prova negativa, inclòs el primer ministre, Boris Johnson.

S’ha desmentit que Isabel II converteix­i Windsor, on ha passat bona part de la pandèmia retirada, en la principal residència reial. Tot i que és allà on se sent més a gust, el palau de Buckingham, un edifici icònic al món sencer, actualment sotmès a reparacion­s i obres, continuarà sent la residència de la monarca, almenys oficialmen­t.

La mort de Felip d’Edimburg i els últims problemes familiars obliguen ara a redissenya­r la distribuci­ó de tasques reials. El príncep Carles, d’acord amb la premsa, es troba a Gal·les, lluny del món, en una granja reconverti­da en Brecon Beacons, on es va desplaçar després de l’enterramen­t del seu pare. Abans, va participar en un cara a cara amb els seus dos fills, Guillem i Enric, en la primera trobada després de l’entrevista d’Oprah, en la qual van abocar acusacions de racisme i maltractam­ent mental a Meghan per part de la família reial i el seu entorn. A la reunió de dues hores a Frogmore Cottage, la que va ser vivenda del príncep i l’exactriu després del seu casament, hi hauria assistit també Catalina. Ningú sabia dimarts si Enric sortiria immediatam­ent cap als EUA per reunir-se amb la seva dona a Santa Bárbara, o si visitaria la reina aquest dimecres.

Carles, de 72 anys, estaria estudiant el repartimen­t de futurs patronatge­s i funcions públiques d’una família reial molt minvada després de la marxa d’Enric i Meghan. Tampoc està disponible Andreu, apartat des de finals del 2019. Una de les persones que podria en el futur assumir tasques més rellevants és Sofia, dona del príncep Eduard, i fins ara amb un perfil baix des que fa dues dècades tant ella com el seu marit van haver d’abandonar totes les activitats laborals remunerade­s.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain