El Periódico - Català

3. Conjunts de campanya

-

Potser el seu estil no tingui el glamur d’altres dames de la seva època, com Jackie Kennedy o Grace Kelly, però del que no hi ha dubte és que al llarg dels dos segles que han vist desfilar Isabel II els seus vistosos conjunts, barrets, bolsos i mocadors han construït un estil royal inconfusib­le amb el qual la sobirana més longeva d’Europa ha sabut entaular un diàleg directe i planetari.

Marques com Gucci van incorporar a les seves col·leccions un dels accessoris predilecte­s d’Isabel II: el mocador acolorit al cap nuat al coll que llueix quan és al camp. Tot i que sigui per muntar a cavall, per protegir-se del fred o de la pluja fina d’Escòcia, els gasta d’Hermès. La seva col·lecció del model és gairebé infinita.

uLa sobirana no malgasta en potingues. Segons explica l’especialis­ta britànic en monarquies Bryan Kozlowski, per cuidar el seu pàl·lid cutis confia en una marca encara més històrica que ella, fundada el 1896: Cyclax, que a més de preus més que raonables inclou la seva facial antienvell­iment favorita, (a Amazon, per uns 10 €).

uDes de petita, la reina ha mostrat el seu aspecte més sensible al costat dels seus gossos. Va ser el seu pare qui va introduir el primer corgi a palau (es deia una raça originària de Gal·les i de les més antigues del Regne Unit. Al complir 18 anys, li van regalar la seva primera mascota, que es va dir Susan. Des d’aleshores, ha tingut més de 30 corgis, que s’ha emportat fins i tot de viatge de noces. En l’actualitat en té dos, Fergus i Muick.

u

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain