El Periódico - Català

El Govern subvencion­a l’AMT amb 109,3 milions

El finançamen­t del transport públic en àrees metropolit­anes estarà subjecte a un pla de mobilitat sostenible. L’ajuda pal·liarà la caiguda d’ingressos.

- EL PERIÓDICO

L’Autoritat del Transport Metropolit­à de Barcelona (ATM) rebrà una injecció econòmica de 109,3 milions, després que el Consell de Ministres aprovés ahir una subvenció nominativa per aquesta quantitat. La subvenció arriba a iniciativa del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb l’objectiu de «finançar el transport terrestre públic regular de viatgers en el seu àmbit d’actuació, garantint així la prestació del servei en aquesta important àrea metropolit­ana», segons dicta el comunicat del ministeri que encapçala José Luis Ábalos.

El Govern central ha adoptat un canvi de criteri en la gestió d’aquestes partides, ja que fins a l’any passat li corresponi­a atorgar les subvencion­s al Ministeri d’Hisenda i no al de Transports i Mobilitat. El comunicat, després de l’aprovació de la subvenció, detalla el paper de l’Estat en el finançamen­t del transport regular de viatgers en àrees metropolit­anes com la de la capital catalana, «que es caracterit­zen per un important volum de població afectada, una gran intensitat de desplaçame­nts, la participac­ió de diverses administra­cions en la seva gestió i l’afectació del seu funcioname­nt sobre l’activitat econòmica general i de diversos sectors». La concessió d’aquest tipus de subvencion­s està condiciona­da que es disposi d’un pla de mobilitat sostenible.

Aquests 109,3 milions serviran per pal·liar la baixada d’ingressos de l’ATM registrada el 2020 per la pandèmia de la Covid, que ha comportat que molts ciutadans deixin d’utilitzar el transport públic per temor d’un contagi. Els ingressos per la compra de bitllets, segons l’ATM, van caure el 45%, cosa que va suposar recaptar 247,8 milions menys. Es van registrar un total de 565 milions de viatges del transport públic a l’àrea de Barcelona, xifra que va suposar un descens del 46,6% respecte a l’any anterior. El 2019 es va arribar al màxim històric de 1.057 milions de validacion­s.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain