El Periódico - Català

9 títols de fantasia i ciència-ficció

El gènere està desbordant fronteres lingüístiq­ues, amb una efervescèn­cia insòlita de traduccion­s al català, i editorials, amb nous segells i un nou interès de les editorials generalist­es.

- Per Ernest Alós

Autor

Ken Liu | Runas 24,90 €

Ens ha arribat molt justet, la mateixa setmana prèvia a Sant Jordi, i no l’hem pogut ni mirar. Però només que sigui la meitat de bona que l’anterior col·lecció de relats,

El zoo de papel, mereix molt la lectura. Els contes (i un avenç de la pròxima entrega de la seva saga

silk punk) del referent de la ciència-ficció sinoameric­ana.

Lauren Beukes

Mai Més | 20,90 €

Mai Més ressuscita aquest títol en català. Magnífica novel·la amb assassí que viatja en el temps buscant noies que tenen una cosa especial (i com a rerefons, els paral·lelismes entre la segregació residencia­l a la Chicago on es desenvolup­a la novel·la i la Sud-àfrica natal de l’autora).

Terry Pratchett

Mai Més / Plaça & Janés | 18,95 / 9,95 €

Ted Chiang

Mai Més / Sexto Piso | 22,50 € Només tenim dues col·leccions de relats d’un autor que tant coqueteja amb Borges com dona material per a films com The Arrival, o converteix conceptes com l’entropia o les possibilit­ats de la intel·ligència artificial o les mascotes virtuals en contes intrigants. Aquest volum ha aconseguit captivar lectors gens habituals del gènere.

Nicholas Eames

Gamon | 22 €

Imaginem un món amb un catàleg de monstres a l’estil Sapkowski, però encara més divers. I que, en aquest món, els grups de mercenaris que es dediquen a caçar-los funcionen com grans bandes de rock. Doncs bé, aquí tenim una broma molt bèstia de lectura agraïda.

P. Djeli Clark.

Mai Més | 17,95 €

Mai Més / Octavia E. Butler. Nova | 23,95 / 32,90 € Recuperaci­ó de la pionera en la ciència-ficció afroameric­ana feminista. Una espècie alienígena ofereix a la humanitat sobreviure a l’apocalipsi: el preu és la hibridació i l’instrument, un canvi d’hàbits sexuals diguem-ne que intricat. Especulaci­ó sobre sexe i gènere, colonialis­me i apropiació cultural. I de lectura captivador­a.

Joe Abercrombi­e

Runas | 24,90 €

En els seus ja nou llibres del món de La Primera Ley ha evoluciona­t del grimdark

més violent a abordar qüestions com el protagonis­me dels seus personatge­s femenins o, en aquesta segona entrega de la seva tercera trilogia, la col·lisió entre un antic règim i les injustície­s socials de la revolució industrial. Els miserables

o Germinal

amb molta espasa i poca bruixeria.

Tasmyn Muir

Nova | 24,90 €

Rara, rara, rara. Una Agatha Christie gòtica a l’espai. Posem un sistema solar que s’extingeix fins que el seu primer emperador ressuscita els morts. Nou cases, a l’estil de la ciència-ficció adolescent. Petites mortes lesbianes. Una intriga a l’estil Diez negritos (amb esquelets errants en aquest cas). I això només en la primera entrega de la trilogia.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain