El Periódico - Català

Valverde, avui a la Fletxa El ciclista murcià, que diumenge compleix 41 anys, se sent en forma per lluitar avui per una sisena victòria a la Fletxa Valona. Va ser cinquè a l’Amstel. Entre els rivals, Alaphilipp­e, Roglic, Pogacar i Hrischi, últim guanyador

-

les protestes brutals de l’afició. «Fuck Pérez» va ser un dels càntics en al·lusió al president del Madrid, assenyalat com el gran instigador de tot el negoci. «Creat pels pobres, robat pels rics» i «RIP Football 1863-2021» van ser altres dels missatges dels manifestan­ts del Chelsea, que van bloquejar el pas de l’autobús de l’equip fins al punt que el meta Petr Cech va haver de sortir a calmar-los.

Aquest rebuig va unir les aficions dels diferents clubs. Hores abans, Florentino havia concedit una entrevista al diari L’Équipe en la qual manifestav­a que no li preocupava que hi hagués alguna sortida en el seu projecte. Insistia que generarien molts més diners i apuntava que convidarie­n el PSG i el Bayern en el moment adequat. Els dos clubs van expressar de nou els seus dubtes sobre la competició i el recolzamen­t a la UEFA, com va proclamar Nasser al Khelaifi, l’amo del club francès. Rummenigge també va insistir en el «no» del campió d’Europa i en el seu desig de continuar disputant la Champions. El dirigent germànic substituei­x Andrea Agnelli, patró de la Juventus, en la junta directiva de la UEFA.

Tampoc va escatimar crítiques Pep Guardiola, el tècnic d’un dels fundadors que ja prepara la seva sortida. «No és esport quan no hi ha relació entre esforç i èxit. No és esport si no importa si perds. He dit moltes vegades que vull la millor competició possible. No és just si els equips lluiten a dalt de tot i no poden classifica­r-se», va dir el preparador català.

«La Superlliga és un embrió que encara no respira. Només és un comunicat», va afegir Pep, que es va unir a l’onada d’oposició generalitz­ada

Centenars de fans ‘blues’ bloquegen l’autobús de l’equip abans de jugar a la Premier «No ens agrada i no volem que passi», diu el vestidor del Liverpool

Juventus

Liverpool a Anglaterra. Hores després el seu club va confirmar en un comunicat oficial que ja havia iniciat els procedimen­ts per retirar-se del grup de la Superlliga.

El primer ministre, Boris Johnson, va aplaudir aquest adeu, a l’espera que tots els anglesos els emulin. «La decisió és absolutame­nt correcta. Els felicito. Espero que els altres clubs segueixin el seu exemple», va afirmar el dirigent. Ceferin, mentrestan­t, es va mostrar satisfet. «Estic content de rebre de nou el City a la família del futbol europeu. Ha demostrat una gran intel·ligència a l’escoltar totes les veus, sobretot dels seus aficionats», va dir el president de la UEFA.

El rebuig va arribar fins i tot al vestodor de clubs implicats, com el del Liverpool. «No ens agrada i no volem que passi», va resumir Jordan Henderson en un comunicat dels reds. La majoritàri­a oposició de clubs, governs, aficions, jugadors, entrenador­s i instàncies esportives va portar, fins i tot, els 12 fundadors a programar una reunió telemàtica d’urgència. La secessió liderada per Florentino neix ferida de mort.

Manchester City

Milan

nArsenal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain