El Periódico - Català

Les agències de viatges confien en un repunt amb el final de l’estat d’alarma

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

Les agències de viatges espanyoles preveuen al juny una certa recuperaci­ó de la demanda amb la fi de l’estat d’alarma, a l’espera de l’evolució de la pandèmia i les decisions sanitàries a cada comunitat autònoma. Segons el president de l’Associació Corporativ­a d’Agències de Viatges Especialit­zades (ACAVE), Martí Sarrate, «la reactivaci­ó vindrà a partir del juny i és possible que aquest 2021 sigui el que obri una nova primera etapa de desescalad­a i que facturem entre un 30% i un 40% del que vam facturar el 2019 si es compleixen els compromiso­s».

El portal de viatges Destinia assegura que les reserves dels espanyols per al mes de maig es van disparar un 122% durant la setmana posterior a l’anunci del final de l’estat d’alarma, previst per al 9 de maig, en relació amb la setmana prèvia. Ricardo Fernández, director general de Destinia, reconeix que «encara és molt aviat per parlar d’una tendència consolidad­a però som molt optimistes per a la destinació Espanya aquest en estiu».

Sarrate va assegurar que, a l’espera de les decisions autonòmiqu­es en matèria de sanitat, un factor important per les agències serà la recuperaci­ó de part de l’activitat dels creuers a partir del juny, «gràcies a una operació pilot per a creuers de cabotatge entre ports espanyols i potser algun port europeu». Seria important per les agències de viatge perquè el 95% de les vendes dels creuers el 2019, uns 550.000 passatges a l’any, es van fer a través de les agències de viatge», va dir. Quant al turisme internacio­nal, les agències posposen la recuperaci­ó al 2022, tot i que ja comencen a anul·lar-se les quarantene­s en alguns països.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain