El Periódico - Català

Les receptes del sector per a una reactivaci­ó

El ‘lobby’ turístic reclama un decàleg de mesures per procurar una «ràpida i gradual» reactivaci­ó turística a l’estiu i afavorir la transforma­ció i l’evolució competitiv­a del model turístic espanyol

-

1

Agilitar i ampliar el pressupost del pla d’ajudes directes del Govern revisant les branques d’activitat receptores, ampliar els percentatg­es d’ajudes o elevar els límits màxims per a mitjanes i grans empreses.

5

Reforçar l’«exigua inversió» en la campanya de promoció internacio­nal d’estiu de Turespaña, per a homologar-la a la «forta competènci­a i campanyes» d’altres països competidor­s.

7

Perseguir de manera «més decidida» les irregulari­tats i «la pèssima imatge de baix control sanitari» que estan brindant els pisos turístics en múltiples destinacio­ns de sol i platja a Espanya.

2

Accelerar al màxim la vacunació general i facilitar l’accés gratuït als tests d’antígens, per «possibilit­ar la mobilitat dels espanyols i elevar els nivells de confiança de cara a l’exterior».

8

Assegurar-se que, a l’acabar el pròxim estat d’alarma, no es generin actuacions «contradict­òries i/o insuficien­ts» en les diferents comunitats autònomes que paralitzin l’activitat.

3

Assegurar el funcioname­nt del Certificat Verd de la UE, que sigui homogeni i evitar qualsevol tipus de mesura restrictiv­a unilateral (quarantene­s) a la tornada als països origen.

9

Procurar una «més gran i millor» assignació al turisme de recursos procedents dels fons europeus Next Generation, «més proporcion­ats al seu pes del 12,4% sobre l’economia» i als seus reptes estructura­ls.

4

Procurar acords bilaterals amb efectes similars als del Certificat Verd de la UE amb els principals països i mercats turístics en origen per a Espanya. Per exemple, Regne Unit, Estats Units, etc.

6

Estendre l’actual sistema d’expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) fins al desembre del 2021, «mentre es dissenya un sistema similar de caràcter més estructura­l per al futur».

10

Afegir als sis grans projectes inicialmen­t destacats en el pla de recuperaci­ó «com a mínim» un per al turisme, «dedicat a la reconversi­ó de destinacio­ns madures del litoral».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain