El Periódico - Català

CCOO i la UGT pressionar­an l’Executiu per complir l’agenda social

- GABRIEL UBIETO

«Tenim la impressió que si no hi ha una empenta des del carrer, des de la mobilitzac­ió sindical, serà complicat que [el Govern compleixi amb] els objectius en matèria de reforma laboral, de reforma de les pensions, de reforma d’atur o reformes de fiscalitat», va declarar ahir el secretari general de CCOO, Unai Sordo, en la roda de premsa per presentar els actes del Primer de Maig.

Els sindicats amb representa­ció majoritàri­a, CCOO i la UGT, tornaran a reivindica­r aquest any el Dia Internacio­nal dels Treballado­rs des dels carrers, després d’haver-lo celebrat virtualmen­t l’any anterior forçats per la pandèmia.

Pressionar el Govern perquè compleixi els seus compromiso­s electorals està en el punt de mira de les centrals, en aquest Primer de Maig, que els sindicats esperen sigui «segur, multitudin­ari i amb la il·lusió que les coses poden canviar», segons va afirmar el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez. Les centrals celebraran concentrac­ions presencial­s a les principals ciutats de tot el país sota el lema Ara toca complir.

El salari mínim

CCOO i la UGT instaran el Govern a atendre en la brevetat més gran possible la derogació de la primera part de la reforma laboral del PP i la seva reforma de les pensions, així com un desplegame­nt «just» dels fons europeus per a la reconstruc­ció post-Covid. Les centrals també han recordat l’assignatur­a pendent que té l’Executiu envers la pujada del salari mínim interprofe­ssional, en teoria congelat transitòri­ament fins que es pactés un nou augment. «No volem ser diferents [als països del nostre entorn], mantindrem aquesta pressió», va declarar Álvarez.

La principal reivindica­ció dels sindicats per a aquest Primer de Maig, no obstant, serà la derogació d’un primer bloc de la reforma laboral del PP.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain