El Periódico - Català

Foment s’ofereix per vacunar tots els treballado­rs en un mes

- EL PERIÓDICO

Foment del Treball ofereix la infraestru­ctura necessària per vacunar tota la població treballado­ra catalana en un mes. Només demana a la Conselleri­a de Salut que subministr­i les vacunes, que la xarxa de sanitaris (uns 1.900 profession­als), a través de les mútues privades i els serveis de prevenció de riscos, ja la posen les empreses. Així ho va fer públic ahir la patronal presidida per Josep Sánchez Llibre mitjançant un comunicat, en el qual torna a allargar la mà a l’Administra­ció per accelerar el procés de vacunació per estabilitz­ar la situació sanitària i permetre a les empreses millorar, al seu torn, la seva activitat econòmica.

A principis de febrer, Foment del Treball va fer pública una aliança teixida des de la patronal per oferir a Salut una xarxa d’empreses del sector industrial amb capacitat per subministr­ar vials a 400.000 persones, entre treballado­rs d’aquestes empreses i els seus familiars. Ahir, la patronal catalana va fer un pas més i, segons els seus càlculs, va posar a sobre de la taula de la consellera Vergés un pla per tenir tots els treballado­rs catalans (uns 3,5 milions) vacunats en 30 dies. L’únic que falta en aquesta equació són les vacunes.

Segons les estimacion­s realitzade­s per Foment després de contactar amb els seus socis, el 93,3% de les empreses tenen capacitat de segmentar la plantilla segons els criteris de les autoritats sanitàries, com ara l’edat o la vulnerabil­itat, i respectant l’ordre de prioritat. Els empresaris remarquen que tres de cada quatre companyies ja tenen experiènci­a prèvia en campanyes de vacunació. I per implicar aquelles empreses que no comptin amb serveis de prevenció propis, la gran majoria, i les pimes, Foment afirma posar a disposició de Salut la xarxa de centres i unitats mòbils dels serveis de prevenció aliens i de les mútues.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain