El Periódico - Català

Un Messi molt súper

- Albert Guasch

Després de sentir-lo a la ràdio, es té la impressió que Florentino Pérez pretenia imposar la Superlliga com la seva presidènci­a al Reial Madrid. Amb un comunicat, sense esperar oposició, com si fos inevitable. Res d’una presentaci­ó solemne, una roda de premsa o una explicació detallada del pla. La seva perplexita­t davant la contestaci­ó delata que poc acostumat que està que li portin la contrària.

Un part tan defectuós ha arruïnat les perspectiv­es del projecte tal com estava concebut, cosa que és una bona notícia, fins i tot malgrat l’abundància de declaracio­ns, samarretes i tuits populistes de les últimes hores, i fins i tot malgrat les cares de goig extasiat de Tebas i Ceferin. Seria aconsellab­le que la pròxima vegada que vulguin revolucion­ar la màxima competició de futbol s’ho preparin una mica millor.

Horari infame

Amb la música de funeral per la Superlliga de fons, resultava apropiat que el visitant al Camp Nou fos el Getafe, un equip de barri, que estava citat sobre la gespa a les 22.00 hores, un horari infame, recordator­i que convé desconfiar dels que més bramen a favor dels aficionats.

A aquestes hores de toc de queda va tornar a comparèixe­r Leo Messi en el seu permanent estat primaveral. No li importa l’hora, la competició o la categoria del rival. Una altra nit dolcíssima en què gairebé s’inventa el combo barret-sotana sense que la pilota toqués a terra. I a l’àrea contrària. Una filigrana incompleta.

Messi va mantenir desperta l’audiència en la primera part i la por de l’ensurt va impedir que caigués adormida en la segona. El Barça va alternar un futbol de Superlliga amb un altre propi dels descastats. Mingueza va pagar els plats trencats. Se li va quedar la cara d’un ocellet xop després d’una monumental bronca de Koeman.

El gol d’Araujo va relaxar els nervis. Messi fins i tot va renunciar al hat-trick al cedir el penal a Griezmann. Hat-trick en generosita­t. El doblet segueix a l’abast dels blaugranes després de la golejada. Un objectiu molt súper.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain