El Periódico - Català

Laporta trenca el seu silenci i avala replanteja­r la Superlliga

El Barça advoca per reconsider­ar el torneig davant la «reacció social», però creu que haver-hi renunciat hauria sigut un «error històric».

- ROGER PASCUAL

Des de l’anunci del naixement de la Superlliga, únicament s’havien sentit dues veus blaugrana: Gerard Piqué i Ronald Koeman. El central blaugrana es va posicionar contra una aposta que creu que «no seria positiva» i que acabaria «destrossan­t el sistema». El tècnic va coincidir amb el defensa que aquest esport «és per als fans». Quatre dies després, Joan Laporta ha parlat per primera vegada de la iniciativa, que ell considera que continua dempeus malgrat la marxa de gairebé tots els impulsors. Tres dies després del comunicat en el qual s’afegia a la Superlliga, el club en va emetre un altre advocant per reconsider­ar el plantejame­nt del torneig davant la «reacció social».

«Tenim una posició de prudència. És una necessitat, però l’última paraula la tindran els socis. Els clubs grans aportem molts recursos i hem de donar la nostra opinió respecte al repartimen­t econòmic», ha assenyalat el president blaugrana a TV-3. «Si això va acompanyat d’una competició atractiva, basada en els mèrits esportius, també és important. Evidentmen­t som defensors de les lligues estatals i estem oberts a un diàleg obert amb la UEFA sempre. Necessitem més recursos perquè això sigui un gran espectacle. Crec que hi haurà concòrdia institucio­nal».

Laporta va incidir que la Superlliga continua dempeus malgrat la marxa en massa de gairebé tots els fundadors. «Hi ha hagut pressions que han fet que alguns clubs se’n retiressin, però continua existint el factor pel qual es va crear aquesta proposta: fan falta més recursos. Fem inversions importants, els salaris són molt alts i s’han de tenir en compte aquestes considerac­ions, tenint en compte els mèrits esportius.»

Hores després, el Barça emetia un comunicat en què, davant la «reacció social» al projecte, va postular «reconsider­ar, si s’escau i en el que sigui necessari, el plantejame­nt i la fórmula proposada inicialmen­t». Recordant el blindatge legal que ha donat ja un tribunal al projecte, considera que «estaria fora de lloc que el necessari procés de reflexió i debat s’estableixi sota criteris de pressió i intimidaci­ó injustific­ats». El club va remarcar que «es va reservar expressame­nt el dret a sotmetre [l’assamblea] a una decisió tan important». I que la decisió d’aquesta firma condiciona­da «es va prendre amb el convencime­nt que una suposada renúncia a formar part d’aquesta iniciativa en qualitat de club fundador hauria sigut un error històric», evocant la tardana entrada en la Copa d’Europa.

n

 ?? Alejandro García / Efe ?? Joan Laporta, ahir, al Barcelona Open Banc Sabadell.
Alejandro García / Efe Joan Laporta, ahir, al Barcelona Open Banc Sabadell.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain