El Periódico - Català

L’últim foc de la Superlliga

Quatre dies després d’esclatar la revolució, el drama sembla sufocat per part de la UEFA, que es veu fins i tot reforçada després del projecte fallit capitaneja­t per Florentino Pérez. El president del Madrid, que va tornar a desfermar ahir les ires de Teb

- RAÚL PANIAGUA

La superrevol­ució del futbol europeu anunciada diumenge a la mitjanit afronta els últims espeternec­s. És, almenys, la sensació després de la jornada d’ahir, en què no va faltar munició des de tots els fronts. El foc desfermat per l’anunci de 12 dels clubs més rics d’Europa sembla sufocat. Dels 12 només en queden dos: el Barça i el Madrid, mentre la UEFA se sent guanyadora i LaLiga desmenteix totes i cada una de les afirmacion­s de Florentino Pérez, el principal instigador d’un projecte mort però encara no enterrat.

Pérez va denunciar, de nou a la mitjanit, que s’havia respost amb massa odi a la seva proposta. «Amenaces, insults... ¡Semblava que havíem matat el futbol!», va exclamar el dirigent a la cadena Ser. Efectivame­nt, per a molts clubs modestos aquesta faraònica competició suposava poc menys que el seu abisme. Qui cregui que la Superlliga està morta s’equivoca. «De moment ningú se n’ha anat. Ningú ha pagat la penalitzac­ió per fer-ho. Un no pot sortir de la Superlliga així com així», va insistir el dirigent, sorprès per «l’agressivit­at» dels presidents de la UEFA i de LaLiga. ¡Semblava que havíem tirat una bomba atòmica!».

Projecte en ‘stand by’

Lluny d’assumir la seva derrota amb humilitat, Florentino encara confia en algun miracle que pugui salvar el seu estimat invent. Així ha guanyat molts títols el seu Madrid, amb paràboles inversembl­ants que l’han portat a la glòria. «El projecte continua existint, però ara està en stand by». En aquest cas, no obstant, l’oponent és més dur. S’enfronta a la tradició del futbol, a milers d’aficionats, als governs de diferents països.

La UEFA tampoc es deixa intimidar per ningú, per molt que el president del Madrid no temi «represàlie­s» d’un organisme que en tot just 72 hores va passar de l’estupefacc­ió a la gresca al veure com la Superlliga s’enfonsava. Conscient de la victòria contra els rebels,

 ?? Adrian Dennis / AFP ?? Seguidors del Chelsea protesten contra la Superlliga, dimarts.
Adrian Dennis / AFP Seguidors del Chelsea protesten contra la Superlliga, dimarts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain