El Periódico - Català

Els restaurant­s dels centres comercials reobren per fi

-

Els restaurant­s dels centres comercials de Catalunya van tornar a reobrir ahir després de sis llargs mesos en què només han pogut servir comandes per emportar o a domicili. Però malgrat la il·lusió per recuperar l’activitat amb públic a les taules, temen que la mesura no sigui definitiva.

El responsabl­e de l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (Aecc) a Catalunya, Víctor García, va explicar a Europa Press que el sector espera que les mesures s’hagin «pres amb la consciènci­a que seran aplicables». L’entitat compta amb un total de 49 centres comercials catalans associats – entre els quals hi ha Splau, La Maquinista, Les Glòries, Gran Via 2, Viladecans Style Outlet, La Roca Village o Diagonal Mar– que inclouen uns 4.000 negocis, dels quals 500 són de restauraci­ó. Considera que les noves mesures acaben amb la «discrimina­ció» que exercia el Govern cap als restaurant­s dels centres comercials davant els que estan a peu de carrer. Ara reivindica recuperar al més aviat possible l’horari de sopar.

Des de la patronal Comertia, el seu director, David Sánchez, s’afegeix a la demanda i defensa que la reobertura «no tindrà incidència» en l’evolució de la pandèmia perquè considera que s’ha demostrat que ni els restaurant­s ni els comerços són focus de contagi. I alerta que la meitat de la facturació depèn de la franja nocturna i serà clau per a la supervivèn­cia de les empreses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain