El Periódico - Català

La fiscalia russa suspèn les activitats de les oficines de l’opositor Navalni

- EL PERIÓDICO Moscou

Un tribunal rus va començar ahir a estudiar la petició de la fiscalia de declarar com a «extremiste­s» diverses organitzac­ions associades al líder opositor Aleksei Navalni, entre les quals el seu Fons de Lluita contra la Corrupció i les seus de la seva campanya. Mentre es resol aquesta qüestió, el ministeri públic va ordenar suspendre les activitats de les oficines que Navalni ha obert en diferents punts de Rússia.

«Avui comença un vergonyós judici secret que prohibirà les activitats de l’oposició a Rússia per la falsa acusació d’extremisme», va assenyalar al seu canal de Telegram Leonid Volkov, cap de les seus de Navalni.

Segons una portaveu del Tribunal Municipal de Moscou, aquest va rebre una sol·licitud de l’oficina de la fiscalia de la capital russa perquè suspengui les activitats del Fons de Lluita contra la Corrupció (FBK) i del Fons per a la Protecció dels Drets dels Ciutadans (FZPG), però encara no ha pres una decisió.

Mentrestan­t, la fiscalia va suspendre directamen­t l’activitat de les oficines de Navalni, segons un document publicat en un tuit pel director del FBK, Ivan Jdànov. El tribunal va explicar que la prohibició de les activitats d’organitzac­ions sense ànim de lucre és competènci­a del jutge, tenint en compte que la suspensió de certes tasques d’«un moviment públic» –en aquest cas, les de les oficines de Navalni– correspon al fiscal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain