El Periódico - Català

A l’agenda de l’NBA

AINA AYUSO ha ingressat en el selecte grup de 10 jugadores a Espanya que han sigut escollides en el ‘draft’. Los Angeles Sparks van apostar per la base catalana al lloc 34

- LUIS MENDIOLA BARCELONA.

Hi ha dies que distingeix­en la carrera d'un esportista. Al calendari particular d'Aina Ayuso tindrà un lloc important la data del 15 d'abril passat. La jove base del Casademont Zaragoza va ser escollida per Los Angeles Sparks amb el número 34 del draft de l'NBA femenina (WNBA). La seva elecció va resultar inesperada fins i tot per a la catalana de 21 anys (Sant Just Desvern, 1999), que no podia ni imaginar-se l'interès de l'equip de Los Angeles. «Per mi va ser una sorpresa. Primer vaig pensar que era una broma. Però després ho vaig viure amb satisfacci­ó i orgull, tot i que també amb incredulit­at», explica.

Per la diferència horària, la cerimònia del draft es va produir a la matinada d'Espanya i, quan es va aixecar, va viure unes quantes hores de bogeria. «Quan em vaig despertar, vaig veure un missatge d’una amiga que em deia: ‘Desperta’t ja i mira el mòbil’ . Estava ple a vessar de missatges».

La base catalana, formada al Segle XXI a la Blume, i integrant de l'equip campió d'Europa sub20 el 2018, admet que un dels tuits que li va fer més il·lusió va ser el del Magic Johnson, un dels propietari­s de l'Sparks. «Òbviament em fa il·lusió ser elegida, però gairebé em fa més il·lusió el missatge de Magic. Però en vaig rebre moltíssims més d’amics i gent del bàsquet felicitant-me, com Pau Gasol i Marta Fernández, que va arribar a jugar un any a l’Sparks i em va dir que era una gran franquícia, molt maca».

L'Aina explica que va trigar a assabentar-se'n, tot i que les xarxes socials de la seva família i els seus amics treien fum. Aquella nit va desconnect­ar el mòbil i no va ser fins al matí quan li va arribar la notícia. «Jo no era a casa. La meva mare es va despertar a les quatre del matí i una amiga li va reenviar el missatge del Magic Johnson i no va entendre res. I a les sis o a les set, quan es va llevar per anar a treballar, van començar a arribar-li missatges. Pensava que no me n’havia assabentat i va ser graciós. No em trobaven i m’ho volien fer saber a través de les meves amigues».

Amb l'elecció, l'Aina passa a forma part d'un club selecte. Nou jugadores espanyoles han entrat al draft abans que ella (a l'edició d'aquest any la pivot gallega del València, Raquel Carrera, de 19 anys, amb el número 15 per les Atlanta Dream) i una quinzena han aconseguit jugar, tot i que la que ha fet més història és Amaya Valdemoro, que va aconseguir tres anells amb les Houston Come. La badalonina Anna Cruz ha sigut l'última a aconseguir el títol el 2015 amb les Indiana Fever.

L'Aina reconeix que el suflé ha baixat després de dues setmanes i s'ha centrat en els seus estudis de segon curs de Fisioteràp­ia. «Hi pot haver gent que pensi que la teva vida canvia, i la meva vida continua igual».

Lliga Università­ria

La base catalana, filla d'un exjugador de l'ACB, Josep Maria Ayuso, explica que en qualsevol cas l'NBA no és una opció per a l'any vinent. «Ara mateix no és un escenari real per mi jugar a l’NBA», explica, conscient que l'any que va ser als EUA, jugant amb la Universita­t d'Oregon, la va posar en el punt de mira. «Per mi va ser una gran experiènci­a, que em va ajudar molt en tots els sentits i que repetiria segur», admet. «Jugar a l’NBA seria increïble, tot i que mai m’ho havia plantejat», remarca l'Aina, que de petita tenia com a ídols Tony Parker i Calderón, però que després ha incorporat referents com Laia Palau, Sue Bird i Diana Taurasi.

El seu segon any a les files del Casademont Zaragoza, club amb què ha acabat contracte, no ha sigut tan bo com preveia. Les expectativ­es eren altes, però l'equip ha acabat lluitant per mantenir la categoria i els seus números tampoc han acabat de millorar: 3,9 punts, 2,7 rebots i 1,9 assistènci­es en gairebé 20 minuts de mitjana. «Les coses no han acabat de sortir. Ha sigut un any complicat. Però al final, no tot és dolent o bo. Sempre en treus coses positives», afirma l'Aina, que si té alguna cosa clara després d'aquest draft és que vol construir-se una carrera sòlida al bàsquet.

Aina Ayuso BASE DEL CASADEMONT «Jugar a l’NBA seria increïble. Però ara mateix no és una opció. No és un escenari real per a mi»

«Per a mi és una satisfacci­ó i un orgull. El que més il·lusió em va fer va ser el missatge de Magic Johnson»

 ?? FEB ?? Aina Ayuso bota la pilota davant Laia Palau en un partit del Casademont Zaragoza contra l’Spar a Fontajau.
FEB Aina Ayuso bota la pilota davant Laia Palau en un partit del Casademont Zaragoza contra l’Spar a Fontajau.
 ?? CASADEMONT / ESTHER CASAS ?? Aina Ayuso finalitza una entrada a cistella en un partit de Lliga.
CASADEMONT / ESTHER CASAS Aina Ayuso finalitza una entrada a cistella en un partit de Lliga.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain