El Periódico - Català

Un jutge indaga si Montero va usar una assessora d’Igualtat de cangur

El magistrat només cita com a investigad­a la col·laboradora, ja que la ministra és aforada davant el Tribunal Suprem EL PERIÓDICO Madrid

-

Un jutge de Madrid ha obert diligèncie­s prèvies per un presumpte delicte d’administra­ció deslleial contra la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i una assessora del seu equip per determinar si aquesta treballado­ra exercia funcions com a cuidadora de la seva filla petita pagada amb fons públics.

El magistrat obre investigac­ió sobre aquests fets, denunciats per l’exadvocada de Podem Mónica Carmona, i cita a declarar el 14 de juliol en qualitat d’investigad­a l’exdiputada Teresa Arévalo, assessora de la titular d’Igualtat.

El jutge entén que «els fets que resulten de les actuacions anteriors presenten caracterís­tiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal». Malgrat que la ministra té condició d’aforada i, per tant, l’òrgan competent per investigar-la seria el Tribunal Suprem, el magistrat va acordar lliurar ofici a la comissaria del Congrés dels Diputats perquè li notifiqui l’obertura d’aquest procedimen­t. A la mateixa interlocut­òria el magistrat també cita com a testimonis en aquesta causa, per al 19 de juliol, l’exgerent de Podem Rocío Val, el tresorer, Daniel de Frutos, i el cap de seguretat del partit, Víctor Martins.

Fonts de Podem consideren que el procedimen­t està basat en «falsedats» i quedarà arxivat, però afirmen que servirà per «generar titulars contra Unides Podem quan falten tres dies per votar en unes eleccions».

L’origen de la causa se situa en l’escrit que Mónica Carmona va remetre davant un altre jutjat de Madrid, el que investiga la gestió de Podem a l’anomenat cas Neurona, en què assegurava haver rebut una denúncia «interna confidenci­al» que afirmava que Montero «utilitzava una persona a sou del partit com a cuidadora dels seus fills». El titular d’aquell jutjat, Juan José Escalonill­a, va decidir enviar-ho a repartimen­t al costat d’altres presumptes irregulari­tats denunciade­s per la que era advocada del partit, i l’afer va acabar caient al jutjat número 42 de Madrid, que ha començat a investigar si hi va haver administra­ció deslleial.

 ?? Europa Press ?? Irene Montero i Pablo Iglesias s’abracen, ahir, en un acte electoral.
Europa Press Irene Montero i Pablo Iglesias s’abracen, ahir, en un acte electoral.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain