El Periódico - Català

El benefici del Sabadell cau el 22% i anuncia més retallada de despeses

González-Bueno evita descartar un nou ero i emplaça a la presentaci­ó d’un pla estratègic per donar més detalls

- P. A. Madrid

El Sabadell va guanyar 73 milions d’euros fins al març, amb la qual cosa va tornar a beneficis després de registrar pèrdues de 201 milions el quart trimestre de l’any passat. El banc deixa així enrere un mal 2020, en el qual només va guanyar dos milions (i gràcies a l’activació de drets al menor pagament d’impostos) a causa dels 220 milions de pèrdues de la seva filial britànica TSB i dels 2.275 milions en provisions extraordin­àries que va realitzar. Amb tot, el resultat va ser un 22,1% inferior al d’un any abans, ja que les menors despeses (-1,9%) i provisions (-21,9%) no van compensar la caiguda dels ingressos (-10,3%).

El nou conseller delegat, César González-Bueno, ha assegurat que l’entitat té «marge de millora, especialme­nt en costos» en el seu negoci de banca de particular­s a Espanya. L’anunci es produeix tan sols uns mesos després que el banc pactés al novembre la sortida de 1.800 treballado­rs al país (11% de la plantilla), que s’ha executat durant els primers mesos d’aquest any.

El directiu va evitar descartar nous eros i va emplaçar a la presentaci­ó del nou pla estratègic el pròxim 28 de maig per donar més detalls. Amb tot, sí que va assegurar que els «costos són un problema estructura­l» del sector financer per l’entorn de «pressió en els marges i preus» i menor ús de les sucursals en favor dels canals digitals.

Com altres banquers, també va evitar polemitzar amb la vicepresid­enta Nadia Calviño per titllar d’«inacceptab­les» els seus sous. Així, es va limitar a afirmar que «entén la sensibilit­at» del Govern sobre l’assumpte, però defensant a la vegada que «no hi ha res més regulat que els sous» de la banca, ja que estan supervisat­s pel Banc Central Europeu i aprovats pels consells d’administra­ció i les juntes d’accioniste­s. «No em correspon a mi dir si ho valem o no», va afegir.

L’executiu, així mateix, va assegurar que haver pres possessió del càrrec li ha confirmat la idea que el Sabadell té futur per si mateix, després de fracassar les seves negociacio­ns de fusió amb el BBVA a finals de l’any passat pel preu. «Ens veiem amb força per seguir en solitari. És el mandat claríssim del consell. Els nostres resultats abans de provisions són molt bons, el risc del nostre balanç està en línia amb el sector i tenim un gran equip i una força comercial notable. Hi ha bases per construir una franquícia envejable», va afirmar.

Una de les bones notícies per al Sabadell és que la seva filial britànica TSB va obtenir beneficis per primera vegada des del primer trimestre del 2019: dos milions d’euros. González-Bueno va afirmar que la filial era la principal de les «coses més difícils» que penalitzav­en el banc i va assegurar que «el pitjor ja ha passat» i que la unitat «comença un moment més dolç». Per això, va afegir, el consell ha decidit que «a curt termini no s’iniciarà un procés de venda».

 ?? ACN ?? César González-Bueno.
ACN César González-Bueno.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain