El Periódico - Català

Serret, portaveu adjunta d’ERC al Parlament

-

L’exconselle­ra Meritxell Serret, pendent de judici pel procés, serà la portaveu adjunta del grup d’ERC al Parlament, per la qual cosa farà el salt a la primera línia després de la seva tornada a Espanya, d’on va estar fugida durant més de tres anys després de la votació de la DUI el 2017. Serret va ser un dels membres del Govern de Carles Puigdemont que va marxar després de la DUI, si bé el passat 11 de març va tornar a Espanya i es va posar a disposició del Tribunal Suprem, on el jutge Pablo Llarena l’ha deixat a un pas de judici per malversaci­ó i desobedièn­cia, tot i que es podria deslliurar de la presó si demostra que el seu departamen­t, Agricultur­a, no va tenir despeses per a l’1-O, igual com els exconselle­rs Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs.

Segons ha informat ERC en un comunicat, Serret assumirà a partir d’avui el càrrec de portaveu adjunta dels republican­s al Parlament, actualment vacant, completant així la direcció del seu grup parlamenta­ri al costat del president, Josep Maria Jové, i la portaveu, Marta Vilalta, informa Efe.

Serret ha fet aquest pas per sumar-se a la primera línia política del grup parlamenta­ri republicà «com una via més per denunciar la causa general contra l’independen­tisme», segons ERC. «Vaig tornar de l’exili per recollir l’acta de diputada i poder alçar una veu més en aquesta lluita política i antirepres­siva», ha dit Serret.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain