El Periódico - Català

Martina D’Antiochia ACTRIU, ESCRIPTORA I ‘YOUTUBER’

L’actriu de ‘Padre no hay más que uno’ publica una trilogia de novel·les per a adolescent­s després de triomfar amb la col·lecció per a nens ‘La diversión de Martina’.

- MARISA DE DIOS

La noia de 17 anys triomfa a les xarxes socials i és autora d’èxit de llibres infantils. Ara, s’estrena en la literatura per a adolescent­s amb una obra on aborda temes com el bullying i el masclisme.

Santiago Segura sempre ha tingut bona vista per connectar amb el públic. Només cal veure com les seves sagues cinematogr­àfiques de Torrente i Padre no hay más que uno s’han convertit en les més taquillere­s a Espanya. Per a aquesta última va clissar no només les seves dues filles de veritat (Calma, de 13 anys, i Sirena, de 7), sinó també una altra noia que va elegir per càsting i que està triomfant com a youtuber, amb més de quatre milions de subscripto­rs: Martina D’Antiochia. L’adolesccen­t de Marbella, que ara té 16 anys, interpreta­va la més gran dels fills de l’entregat progenitor a qui donava vida el còmic, una adolescent una mica rebel en plena edat de la poca-solta.

A la vida real, D’Antiochia no només és coneguda a les xarxes socials, sinó que també s’està creant una sòlida carrera com a escriptora. La seva saga literària d’aventures La diversión

de Martina, que va concloure fa uns mesos amb la publicació del 10è i últim llibre, va quallar entre el públic infantil, que sens dubte la va animar a provar sort com a autora per a lectors adolescent­s amb Nadie como él (editorial Montena), la primera novel·la d’una trilogia de la qual el 20 de maig traurà la segona entrega, titulada Nadie como ella.

Un pas cap a la maduresa

«Em va doldre moltíssim tancar la col·lecció de Martina, perquè la vaig començar amb 11 anys i pràcticame­nt m’he criat amb ella», explica a EL PERIÓDICO la jove, que al seu nou llibre s’atreveix amb temes més adults com el primer amor, el bullying i la violència masclista. «La trama és de ficció, però està inspirada en coses que veig que passen en la realitat», reconeix l’autora, que aprofita les classes lliures a l’institut anglès en què estudia quart d’ESO per anar avançant amb les trames.

«Escriure m’ajuda a desconnect­ar dels estudis», confessa D’Antiochia, poc amiga dels happy ending a l’estil Disney. «M’agraden els finals feliços, però realistes, perquè no és normal que tot acabi bé», es justifica. «Cal acabar cada llibre amb un problema perquè la gent vulgui llegir el següent», explica, com a bona coneixedor­a ja de com es planifica una saga literària.

Per al seu nou títol, que sortirà d’aquí 10 dies, promet aprofundir més en el rerefons dels seus protagonis­tes: «S’explica per què actua com actua, per exemple, la noia que fa bullying». I avança que el final és «més pujat de to». «La gent pensa que soc superinnoc­ent perquè vinc de la col·lecció de Martina, però és que ja tinc 16 anys...», recorda amb facilitat. Costa de creure que de petita fos «una nena tan tímida, que gairebé ni parlava a classe». Per això, en un primer moment, els seus pares els va xocar que volgués obrir un canal de Youtube, una cosa a què van accedir amb la condició que només gravés vídeos els diumenges.

Plans futurs

«Youtube em va ajudar a deixarme anar, a expressar-me, a deixar la meva timidesa de banda», afirma. «Per mi era com una activitat extraescol­ar, com quan els nens surten de l’escola i tenen futbol. Era el meu hobby i, a partir d’allà, vaig veure que va anar creixent i això em va animar a ser més persistent, a gravar vídeos cada diumenge», assenyala la jove, que fa un any i mig també va treure un disc i que té pensat estudiar una carrera università­ria que encara no ha decidit, «però que segur que no serà de ciències». Un altre dels seus plans a no molt llarg termini és escriure un thriller.

La seva experiènci­a com a youtuber, que va començar quan només tenia 10 anys, li pot servir també de cara al seu somni d’escriure, dirigir i actuar en la seva pròpia pel·lícula, a imatge i semblança de qui li va donar la seva primera oportunita­t a la gran pantalla, Segura. «Quan el veia en el rodatge de Padre no hay más que uno pensava: ‘Aquest és l’exemple que vull seguir’», rememora.

En la seva nova saga aborda temes més adults, com el ‘bullying’ i la violència sexista

«Youtube em va ajudar a deixar de banda la timidesa, a expressar-me», explica

 ??  ??
 ?? El Periódico ?? Martina D’Antiochia, en una imatge promociona­l recent.
El Periódico Martina D’Antiochia, en una imatge promociona­l recent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain