El Periódico - Català

Lluís Cortés ENTRENADOR DEL BARÇA FEMENÍ

L’ensopegada del Llevant contra l’Espanyol sentencia un campionat en què les culers, al guanyar a Tenerife, porten 26 victòries en 26 partits. El Chelsea també va segellar la Superlliga anglesa.

- JOSÉ MARÍA EXPÓSITO

Les blaugranes es van proclamar campiones de Lliga gràcies a una ensopegada del Llevant contra l’Espanyol. El títol el tenien assegurat, però ara disputaran la final de Champions amb els deures fets.

A Tenerife, illa de grat record per al club, i amb els mòbils exercint el paper que als 90 tenien els transistor­s, el Barça femení es va proclamar ahir campió de la Lliga Iberdrola per sisena vegada a la seva història. El títol estava més que assegurat, però la victòria sobre el Granadilla (0-1) combinada amb la posterior punxada del Llevant a casa de l’Espanyol (1-1) va permetre al Barça celebrar-lo ja i disputar diumenge la final de la Champions amb els deures fets. Igual que el seu rival, el Chelsea, que ahir, en l’última jornada, també va guanyar la Superlliga anglesa.

El conjunt de Lluís Cortés explica els seus partits per victòries en aquesta Lliga, 26 de 26. Ahir es va imposar a Tenerife amb gol de Bruna Vilamala, de 18 anys, que ja va anotar els dos en el triomf contra el Madrid CFF. El Llevant, segon classifica­t, havia de guanyar al camp de l’Espanyol per ajornar la victòria. Una exblaugran­a, Nataša Andonova, va avançar les granotes, però un penal a 10 minuts del final va permetre a Cristina Baudet rescatar un punt per a un Espanyol que lluita per sortir del descens i alhora sentenciar el títol en favor del Barça.

Celebració a la piscina

Les jugadores culers van seguir el partit de Sant Adrià a través dels mòbils des del menjador del seu hotel a Tenerife. Consumada la punxada levantinis­ta, ho van celebrar llançant-se a la piscina. «Hi ha molta feina darrere d’això. Quan es guanya cal celebrar-ho i avui és un bon dia per fer-ho, i molt. Demà ja començarem a preparar la final de la Champions», va declarar Cortés després de revalidar el títol, amb el qual trenca l’empat a cinc amb l’Athletic. Amb quatre segueixen Llevant i Atlètic.

El desafiamen­t de les blaugrana després de la final de Göteborg serà tancar la Lliga amb ple de victòries. En porta 26 en aquesta Lliga (128 gols a favor i només 5 d’encaixats), una xifra a què mai havia arribat abans. I sumant les cinc que va enllaçar al final de la temporada passada iguala les 30 del Llevant entre les temporades 2000-01 i 2001-02.

 ??  ??
 ?? FC Barcelona ?? María León salta a la piscina a l’hotel del Barça a Tenerife, ahir.
FC Barcelona María León salta a la piscina a l’hotel del Barça a Tenerife, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain