El Periódico - Català

El títol torna a quedar en mans de l’Atlètic

El Barça té, a priori, el millor calendari, però necessita que punxin els dos equips madrilenys. El Sevilla es despenja a sis punts.

- JOSÉ MARÍA EXPÓSITO

La Lliga va canviant de mans per dies. La va tenir l’Atlètic pràcticame­nt a la butxaca durant tota la temporada i quan va fer comptes el Barça també depenia d’ell mateix. Les taules de dissabte van deixar el títol en mans del Madrid, a qui ahir a la nit li va cremar. Gairebé sense voler-ho, l’Atlètic torna a encapçalar la Lliga (en realitat, mai ha perdut el liderat), i cal mirar el calendari per dilucidar si aquest campionat, del que sembla acomiadar-se el Sevilla (4t a 6 punts), té un favorit.

«Cal tenir fe perquè tots els equips es van deixant punts. No hem de mirar els altres partits sinó intentar guanyar els nostres i a veure què passa», va dir ahir a la nit Modric. Piqué assenyalav­a dissabte que es veu amb opcions si el Barça guanya els seus tres partits, i no sembla difícil. El Barça s’enfronta aquest dimarts a un Llevant que fa setmanes que va donar la temporada per acabada i diumenge rebrà un Celta que somia amb la Conference League. L’Atlètic, a qui el gol final del Madrid obliga a guanyarho tot, tindrà la cita més complicada dimecres amb la visita de la Reial, que té Europa encarrilad­a (no assegurada). Diumenge rebrà un Osasuna salvat. El club blanc visita dijous un Granada que ja va amargar el Barça al Camp Nou i diumenge anirà a San Mamés, on no veurien amb mals ulls apartar-lo de la lluita pel títol.

Seria una sorpresa que aquesta Lliga arribés resolta a l’última jornada, que fa una setmanes semblava molt desfavorab­le per al Madrid, però ja no tant. El conjunt blanc rebrà a Valdebebas el Vilareal, que tres dies després disputarà el partit més important de la seva història: la final de l’Europa League. Ningú culparà Unai Emery si fa rotacions aquest dia (en qualsevol cas, el tècnic basc només ha rascat un empat de les seves 12 visites al Bernabéu).

«S’ha de tenir fe perquè tots els equips s’hi van deixant punts», diu Modric

El compte pendent de l’Eibar

Els altres tres aspirants se les veuran amb equips de la zona baixa, qui sap si ja salvats, descendits o en perill per a aquella última jornada. L’Atlètic tancarà el campionat a Valladolid, mentre el Barça visitarà el ressuscita­t Eibar, que després d’enllaçar dues victòries avui és a dos punts de la salvació.

Al club basc encara recorden que el Barça els va enviar a Segona el 2015. Ja campions, els blaugranes guanyaven el Deportivo a l’última jornada per 2-0, cosa que condemnava l’equip gallec. Però al tram final el Depor va marcar dos gols i es va salvar, a costa de l’Eibar. «Els vam demanar que afluixessi­n una miqueta», va dir Lopo. El descens administra­tiu de l’Elx els va mantenir a Primera. Fins avui.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain