El Periódico - Català

Periquitos de Primera

Centenars de pericos es van donar cita ahir als voltants de l’RCDE Stadium per rebre els herois de l’ascens procedents de Saragossa. Keidi Bare i Wu Lei ho van donar tot en una celebració apoteòsica a Cornellà.

- RAÚL PANIAGUA

Després de 10 mesos exactes de condemna (del 8 de juliol del 2020 al 8 de maig del 2021), a l’Espanyol hi havia ganes de tenir una alegria. Es va acabar l’estat d’alarma a Espanya i es va tancar també el calvari periquito a Segona. L’empat de La Romareda (0-0) va certificar l’anhelat retorn a l’elit. L’eufòria es va desencaden­ar tot just acabar-se el partit sobre la gespa aragonesa, va continuar dissabte a la nit a Barcelona i ahir es va posar el colofó amb l’arribada dels protagonis­tes a l’RCDE Stadium de Cornellà.

Centenars de periquitos van anar a la cita moguda per les xarxes socials. L’equip arribava al migdia, una hora magnífica per acompanyar els jugadors de Vicente Moreno, que van dormir a Saragossa després de certificar el retorn a Primera a quatre jornades del tancament del campionat. Poc abans de les 13.00 hores, l’autocar va aparèixer per l’avinguda Baix Llobregat. Arribaven els artífexs de l’èxit.

304 dies d’espera

La derrota al Camp Nou de la recta final de la Lliga de la Covid-19 va obrir el drama blanc-i-blau. Després de 304 dies d’espera la ferida va quedar reparada. El patiment a la categoria de plata deixa pas a la nova vida entre els millors. Els 1.800 periquitos van transmetre la seva il·lusió als jugadors, que es van animar.

Un dels més eufòrics va ser Keidi Bare, el migcampist­a albanès que tan bon rendiment ha donat aquest curs procedent del Màlaga. «És el dia més feliç de la meva vida», va afermar el pivot. Aquesta sentència resumia el sentiment de la majoria dels periquitos congregats a Cornellà. N’hi havia de totes les edats, des dels més veterans als nens que ja comencen a entendre què significa ser periquito. Entre els cants clàssics com «a Primera, oé; a Primera oé», també es van colar al·lusions a antics ídols, com N’Kono i Tamudo, astres que van protagonit­zar els millors moments de la història d’un Espanyol que torna a tenir una altra oportunita­t per esmenar errors i donar la cara en l’elit.

RDT, per telèfon

En una estranya temporada en què no s’ha pogut disfrutar del futbol a l’estadi, els periquitos van viure la jornada d’ahir com un alliberame­nt. Les banderes i bufandes van tenyir de blanc-i-blau una rebuda apoteòsica. «Us hem trobat a faltar, però mai hem notat que estiguéssi­m sols», va dir el capità David López, un dels mestres de cerimònia. No van faltar les rialles, el cava i alguna bogeria, com els salts de Keidi Bare o la irrupció de Wu Lei, que es va dirigir als seguidors periquitos en xinès amb Cabrera de simpàtic traductor.

«Per fi ho hem aconseguit, gràcies per tot. Sense vosaltres no hauria sigut possible», va remarcar el porter Diego López, el Zamora actual de la categoria, que seguirà una temporada més al club i farà els 40 anys com a blanc-i-blau. Des de la distància no va faltar el missatge del pitxitxi Raúl de Tomás, confinat a casa amb coronaviru­s. «Gràcies per acompanyar­nos en aquest camí. ¡A Primera!», va proclamar RDT per telèfon. El malson per fi s’ha acabat.

n

 ?? Andreu Dalmau / Efe ?? Keidi Bare, subjectat per Nico Melamed i N’Kono, s’adreça als seguidors periquitos en la celebració d’ahir.
Andreu Dalmau / Efe Keidi Bare, subjectat per Nico Melamed i N’Kono, s’adreça als seguidors periquitos en la celebració d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain