El Periódico - Català

Hamilton es mostra imparable i aconseguei­x la victòria al Circuit

El campió del món ja ha guanyat tres de les quatre carreres disputades fins ara. A Montmeló, Carlos Sainz va arribar en setè lloc, i Fernando Alonso, fora dels punts.

- JOSEP VIAPLANA

Espectacul­ar desenllaç al GP d’Espanya, el 31è que es disputava a Montmeló de manera ininterrom­puda, on Lewis Hamilton i Max Verstappen van mantenir un espectacul­ar duel des de la primera volta fins a l’última. L’anglès, que va veure com li robaven la cartera en la primera volta, va aconseguir la tercera victòria de la temporada, la 98a de la seva carrera esportiva i va ratificar el lideratge del campionat amb 14 punts d’avantatge.

Hamilton, que dissabte va aconseguir la seva pole position número 100, va aconseguir la seva sisena victòria a Barcelona, els cinc últims anys d’una tacada, i Verstappen, que el 2016 va aconseguir aquí el seu primer triomf en la Fórmula 1, va veure com a sis voltes del final era superat per l’estratègia adoptada per Mercedes, que va fer dues parades per una sola seva. El neerlandès, que va firmar una carrera impecable, va tornar a sucumbir davant el potencial de Lewis.

Malgrat que Verstappen va dominar gairebé tota la carrera, la sensació, com ja havia passat a Bahrain i Portimao, era que Hamilton tenia més velocitat i ritme i que en qualsevol (Mercedes) 1 h 33 min 07.680 s

8. Carlos Sainz (Esp) .................. 20 p

12. Fernando Alonso (Esp) .......... 5 p moment podia assestar-li una estocada. I així va ser. Ho va intentar en la pista, on va estar constantme­nt enganxat al Red Bull de l’holandès, i al final ho va aconseguir per l’estratègia realitzant una inesperada segona parada que els seus rivals no van replicar amb temps.

Verstappen, sempre espectacul­ar, li havia guanyat la partida una altra vegada a Hamilton en la sortida. L’holandès va anar a totes quan es van apagar els semàfors, molt agressiu, i l’anglès va haver d’aixecar el peu perquè van estar a punt de tocar-se. Allà va començar una altra carrera per a Lewis, sense deixar respirar l’adversari, posantlo tant a ell com al seu equip sota molta pressió. Se li presentava una ocasió d’or a Max per apuntar-se la segona victòria de la temporada després de la d’Imola, però es va anar diluint a poc a poc.

Hamilton va tenir la primera oportunita­t de recuperar la primera posició a la resortida, després que es desplegués el cotxe de seguretat a la 9 per evacuar el cotxe de Tsunoda. Verstappen, no obstant, va gestionar molt bé la situació i no li va deixar opció. Leclerc, que li va guanyar la posició a Bottas a la sortida, també va poder mantenir la tercera plaça, tot i que al final va ser el finlandès qui va completar el podi.

A partir de la volta 22 va començar el ball del primer pitstop. Carlos Sainz li va guanyar la posició a Esteban Ocon, mentre que Verstappen li va deixar fugaçment el lideratge a un Hamilton que el va allargar quatre voltes més. L’anglès no va poder sorprendre el neerlandès en aquesta temptativa, perquè va recuperar el primer lloc quan Hamilton es va aturar alsboxes.

La carrera estava oberta i la degradació dels pneumàtics seria determinan­t. Lewis, que veia que no el podia avançar, va fer una segona parada a la volta 42 i va caure al tercer lloc, per darrere de Bottas. Allà va començar una altra remuntada espectacul­ar que li va permetre superar primer a Bottas –que va rebre l’ordre de deixar-se passar i no destorbar el seu company d’equip– i, a sis voltes del final, avançar Verstappen, que s’havia quedat sense pneumàtics i

?? Lars Baron / AFP ?? Lewis Hamilton, amb el trofeu després de vèncer al Circuit.
Lars Baron / AFP Lewis Hamilton, amb el trofeu després de vèncer al Circuit.
 ?? Jennifer Lorenzini / Reuters ?? Tim Merlier, en la seva victòria.