El Periódico - Català

Zverev firma una setmana perfecta a la Caja Mágica

El tennista alemany conquista el seu segon títol al Masters 1000 de Madrid remuntant a la final Berretini per 6-7 (10), 6-4 i 6-3.

- JAUME PUJOL-GALCERAN LUIS MENDIOLA

«La feina no s’ha acabat», deia Alexander Zverev abans de la final del Masters 1.000 de Madrid i després d’haver eliminat d’una tirada Rafael Nadal i Dominic Thiem. El tennista alemany sabia que per arrodonir la seva setmana perfecta i guanyar el segon títol a la Caja Mágica havia de patir encara un dia més contra un rival dur com Matteo Berretini, que el va posar contra les cordes i el va forçar a una batalla de 2 hores i 40 minuts abans de perdre per 6-7 (8-10), 6-4 i 6-3.

Va ser una baralla de dos jugadors amb un estil similar. Bombes de servei i dreta per manar. Zverev, sisè del món, sortia com a favorit. Al seu palmarès figuraven ja tres Masters 1.000, una final a l’Open dels EUA i un Masters; per a l’italià, desè mundial, aquesta era la primera final d’un torneig d’aquesta categoria.

Zverev no ho va tenir fàcil . «Possibleme­nt he jugat contra el tennista més difícil d’aquesta setmana pel seu estil», va admetre després de la victòria i donar-li la volta al partit.

Berrettini es va emportar el primer set en un duríssim tiebreak en el qual, després de disposar d’un 5-0, va haver de salvar un set ball a favor de l’alemany (76), abans d’apuntar-se’l després d’una hora i 11 minuts.

Zverev no trobava la facilitat de joc demostrada als partits anteriors contra Rafael Nadal i Dominic Thiem. Jugar sota sostre i al vespre deixava la pista més pesada i menys ràpida perquè l’alemany imposés el seu servei i la seva dreta.

Zverev va saber patir. Sense jugar el seu millor tennis, va ser més regular que el tennista italià al final i més efectiu en els moments claus per remuntar i emportar-se el triomf.

nDeu minuts d’inspiració donen per a molt. Pel que es va veure al Betis-Barça, per obrir un abisme en un partit. En 10 minuts del segon quart, l’equip blaugrana va definir l’excel·lència, va firmar un parcial de 4-33 i va obrir una bretxa de 29 punts que va posar el vist per a sentència. L’equip de Jasikevici­us va infligir una pallissa històrica a l’equip andalús, la més inflada com a local en 30 anys de l’ACB (58-109). Abrines, amb 20 punts, i Claver, amb 14, van ser les cares més visibles del triomf blaugrana. Però en primera instància va ser una impecable actuació coral, gran defensa i 17 triples anotats (58% d’encert).

«Mai és fàcil guanyar així, per això estic feliç. Ara a preparar la final four», va dir Jasikevici­us.

El triomf és una injecció d’optimisme per al Barça, a qui només li quedaran dos compromiso­s abans d’afrontar la semifinal europea contra l’Armani Milan: el dia 19 contra el Baskonia i el 22 o 23 a la pista del Tenerife.

El Baxi Manresa, amb la permanènci­a assegurada, va resoldre el seu penúltim partit imposant-se al Guipúscoa (91-83) al Congost, la seva 16a victòria amb Eatherton (19 punts), Sima (21) i Rafa Martínez (12) destacats.

La sorpresa de la jornada va arribar amb el solvent triomf del València a la pista del Reial Madrid (69-79), la segona de la temporada per a l’equip blanc.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain