El Periódico - Català

Va poder la pressió de vèncer i no perdre

- Jordi Cruyff

Al Camp Nou va poder la pressió de guanyar i la prohibició de perdre. Ni el Barça ni l’Atlètic de Madrid volien quedar descartats de la lluita per LaLiga i aquesta inquietud es va fer notar en el transcurs del partit i l’actitud dels dos equips. Cap volia assumir el risc de quedarse despenjat del campionat.

També es va poder constatar que l’Atlètic, per edat, és un equip més madur. No el superar ni l’escenari ni l’altura del desafiamen­t. I en una Lliga tan ajustada com la que estem vivint, el fet de no guanyar els rivals de dalt et deixa encara menys marge, com li ha passat al Barça. És un equip que té més joventut, perquè precisamen­t està vivint un moment de transició en la seva plantilla i en moments com el partit de dissabte mereix més paciència i comprensió que lamentar-se. I, sobretot, molta perspectiv­a.

Un 2021 molt bo

El Barça ha tingut un 2021 molt bo en comparació amb el 2020. Hi va haver trams de la primera meitat de la temporada en què ningú s’hagués imaginat, ni en els millors somnis, que al final acabaria aspirant a un doblet. Té mèrit tenint en compte les limitacion­s a què s’enfrontava aquesta campanya.

En partits com el de l’Atlètic de Madrid es notava la falta d’equilibri en alguns aspectes. Deixar sortir un 9 pur com Luis Suárez, sense tenir un recanvi, marca la diferència en duels com aquest, en què pots guanyar per 1-0 en lloc de 0-0. Els partits travats els determinen els petits detalls. Els porters dels dos equips van estar a l’altura, però un depredador de l’àrea et pot decidir aquest tipus de partits. Leo Messi continua tenint bons números golejadors, però, si tingués un 9 al costat, els rivals es concentrar­ien en diversos jugadors, no només en ell.

El Barça compta amb bons atacants, li falta un davanter que sigui diferent dels altres, que no sigui necessària­ment un driblador ni futbolísti­cament sofisticat, sinó que sigui un oportunist­a dins l’àrea. I que quan sorgeixin oportunita­ts, com va passar en la segona part contra l’Atlètic, et permeti veure porteria i emportar-te els tres punts.

Mantenir la tranquil·litat

Ara és qüestió de mantenir la tranquil·litat i no caure en aquest estat d’ànim habitual en l’entorn culer, que passa de l’eufòria de les victòries a l’ambient de funeral quan es perd. És important insistir en aquesta perspectiv­a que ens ofereix un 2021 que està resultant bo quant a percentatg­e de números en els partits. Queden tres jornades i toca estar junts, mantenir el cap fred i treure tots els punts possibles que queden en joc. El que sí que ha quedat bastant clar en aquest campionat és que els equips grans no les tenen totes. Ningú va sobrat en aquesta Lliga. I això significa que hi haurà oportunita­ts fins al final.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain