El Periódico - Català

L’empresa familiar critica les pujades fiscals i la llei del teletrebal­l

- ROSA MARÍA SÁNCHEZ

El president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Marc Puig, va retreure aquest dimarts a la vice presidenta segona del Govern, Nadia Calviño, les pujades d’impostos empreses i programade­s per l’Executiu, així com l’adopció d’algunes reformes del «Govern de coalició», com el control horari o la llei del teletrebal­l, «quan les empreses estaven simplement intentant funcionar amb el treballar a distància». Segons el president de l’IEF, «les esmentades iniciative­s haurien d’haver sigut posposades fins després d’aquesta crisi, en nom de permetre sobreviure al major nombre d’empreses».

L’IEF va celebrar ahir la seva assemblea anual a Madrid. En l’acte de clausura, Puig va reiterar el compromís de les empreses familiars espanyoles per contribuir a superar la crisi i per a això va reclamar al Govern que es creï «un entorn favorable per a la inversió», amb regles «clares i predictibl­es», «un entorn que no sigui hostil i que permeti als agents econòmics desenvolup­ar els seus projectes en igualtat de condicions amb els seus competidor­s».

Calviño va recollir el guant d’algunes de les qüestions suscitades pel president de l’IEF. Va remarcar les iniciative­s de l’Executiu per encaixar les iniciative­s empresaria­ls en el Pla de Recuperaci­ó i va traslladar als empresaris part de la responsabi­litat d’aconseguir una estabilita­t més gran en l’ocupació juvenil, evitant «contractes de dilluns a divendres».

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain