El Periódico - Català

Samsung tampoc participar­à presencial­ment en el Mobile

> Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, considera que el saló serà «un èxit rotund» malgrat les nombroses baixes

- EL PERIÓDICO

El gegant tecnològic sud-coreà Samsung Electronic­s va anunciar ahir que no exhibirà els seus productes de manera presencial al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà al juny a Barcelona, a causa de la pandèmia. «La salut i la seguretat dels nostres empleats, socis i clients és la nostra prioritat número u, així que hem pres la decisió de no exhibir en persona al MWC d’aquest any», ha dit l’empresa amb seu a Suwon (sud de Seül) en un comunicat. «Estem desitjant participar de manera virtual i continuar treballant amb l’Associació GSM i els nostres socis en la indústria per impulsar noves experiènci­es mòbils», afegeix el certamen en la seva nota.

«L’MWC es farà, és un èxit rotund per a la ciutat». D’aquesta manera va reaccionar el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en relació amb l’anunci de Samsung de no assistir-hi presencial­ment. El congrés de telefonia mòbil se celebrarà a Barcelona entre el 28 de juny i l’1 de juliol. La decisió de Samsung de no assistir-hi se suma a la d’altres empreses del sector, com Nokia, Google, LG i Ericsson.

Malgrat les baixes, Collboni es va mostrar convençut de la celebració del congrés i va assegurar que es tracta d’una «aposta determinad­a» de la GSMA, el Govern espanyol, la Generalita­t i l’Ajuntament de Barcelona. «L’important és que la ciutat no s’aturi», va afirmar durant la presentaci­ó oficial d’Advanced Factories.

Collboni va destacar la necessitat de «reactivar» el sector dels congressos, sempre que la situació sanitària ho permeti. «Com més tardem a reactivar l’economia, més risc hi haurà sobre les empreses i els llocs de treball», va alertar.

Així mateix, el tinent d’alcalde va assegurar que les fires presencial­s «tenen i tindran tot el sentit del món», ja que, més enllà de permetre conèixer nous productes o activitats, també faciliten trobades i acords de negoci.

Una de les tres fires més grans

L’MWC és una de les tres fires mundials més grans de tecnologia de comunicaci­ons del món al costat del Consumer Electronic­s Show (CES) de Las Vegas (EUA) i l’IFA de Berlín (Alemanya). L’MWC se celebra cada any entre finals de febrer i principis de març, però a causa de la pandèmia –que ja va obligar a cancel·lar l’esdevenime­nt el 2020– s’ha posposat al juny.

Les restriccio­ns de mobilitat són ara més estrictes al nord d’Europa que a Espanya, però això no ha suposat incrementa­r el nombre de participan­ts presencial­s a la fira de mòbils, que se centra en contactes virtuals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain