El Periódico - Català

La fiscalia demana sis mesos de presó per al número tres de Podem

- Á. V.

La fiscalia del Tribunal Suprem sol·licita una pena de mig any de presó i una multa de 180 euros per al diputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez, número tres del partit morat, per un delicte d’atemptat a l’autoritat al considerar-lo autor de la puntada de peu que va rebre un policia el 25 de gener del 2014 a La Laguna (Tenerife) durant una manifestac­ió contra el llavors ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

El secretari d’Organitzac­ió de Podem, per al qual la fiscalia a les Canàries sol·licitava un any de presó, s’ha vist afavorit per la seva condició d’aforat. Com a diputat, només pot ser investigat i jutjat pel Suprem, cosa que va obligar la justícia de l’arxipèlag a remetre les actuacions a Madrid, tot i que la causa contra Rodríguez estava pràcticame­nt conclosa.

Al Suprem, després de prendre-li declaració, l’instructor, el magistrat Antonio del Moral, va tornar a donar trasllat del cas al ministeri públic perquè formalitzé­s de nou, si ho entenia convenient, l’acusació contra el parlamenta­ri.

Tot i que les dues fiscalies coincideix­en en els fets que atribueixe­n a Rodríguez, la del Suprem demana ara la meitat de la pena per la puntada de peu que suposadame­nt va clavar a l’agent. El ministeri públic l’acusa d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, però ja no pel delicte lleu de lesions que també li atribuïa a les Canàries. El que sí que proposa és que indemnitzi el policia amb 250 euros.

Rodríguez nega els fets

Quan la causa va arribar a Madrid, Del Moral va proposar a Rodríguez comparèixe­r voluntària­ment a l’alt tribunal, oportunita­t que va ser rebutjada pel diputat d’Unides Podem. Després del correspone­nt suplicator­i cursat al Congrés, el diputat morat va negar la seva participac­ió en els fets i va atribuir la imputació a una criminalit­zació de les mobilitzac­ions i a la seva condició de parlamenta­ri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain