El Periódico - Català

Bon Nadal a tothom

- Emilio Pérez de Rozas

«¡Campions! ¡campions!, oe, oe, oe», ressonava per tot Castelldef­els a l’asadito a casa de Leo Messi. «¡Campions! ¡campions!, oe, oe, oe» era, diuen, el pacte d’honor, d’amistat, de complicita­t, anti-Covid de la plantilla blaugrana amb vista a la conquista d’un títol de Lliga que han acabat menysprean­t amb tres dels pitjors partits que se li recorden a aquest milmiliona­ri vestidor davant el Granada (derrota), davant l’Atlètic (empat) i davant el Llevant (ridícul).

El que ahir a la nit va passar a València és per acomiadar-se d’aquest equip, d’aquest vestidor, fins al Nadal que ve quan, amb altres elements, amb una altra idea, per descomptat, com no, amb un altre entrenador, puguin estar ja liderant la Lliga, gairebé classifica­ts per a la següent ronda de la Champions i pensant a iniciar la Copa.

El que ahir a la nit va passar al camp del Llevant, un equip que porta un mes de vacances perquè ja ho havia fet tot (i bé, molt bé) en aquest campionat, és per pensar malament i encertar. És per sospitar que les vaques sagrades van decidir donar-li un cop de mà al seu amic el president, a Joan Laporta, al còmplice de tota la vida, i posar-li un llacet a Ronald Koeman, que avui mateix, si ho desitja (que no ho desitja) pot passar pel despatx del nou CEO, que estarà encantat de donar-li la liquidació i pagar-li l’últim euro del contracte que el lligava al Barça fins al juny del 2022.

Laporta ja pot viatjar tranquil aquest cap de setmana ¡per fi! a Göteborg i acompanyar les noies en una conquista que, si l’aconseguei­x, serà la conquista més gran d’aquest any i també una de les gestes més grans del FC Barcelona com a club, que afegirà a la Champions masculina la Copa d’Europa femenina, cosa que no ha aconseguit ningú.

Perquè fer el ridícul com ahir a la nit, per desgràcia, ho ha aconseguit més d’un Barça. L’últim aquest, sí, el de Koeman i l’últim de Messi, perquè a veure qui convenç ara Leo que hi ha projecte.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain