El Periódico - Català

Sistema gratuït i pioner a Europa, facilita recorregut­s segurs davant la pandèmia i informa de la disponibil­itat dels centenars d’espais de la ciutat. Una ‘app’ guiarà els visitants per evitar les multituds

- PATRICIA CASTÁN

Barcelona

Barcelona ha començat a donar forma al repte de desconcent­rar l’afluència en els punts més turístics de la ciutat. Ho ha fet esperonada pels nous manaments de la pandèmia, que fan més indesitjab­les que mai les aglomeraci­ons o cues. Turisme de Barcelona i l’ajuntament van presentar ahir una aplicació per a mòbil, tauletes o web, ja operativa, que ve a ser una guia urbana i de l’entorn de la capital catalana que facilita visites amb més comoditat, seguretat i la certesa que hi ha disponibil­itat en temps real.

L’invent, gratuït i pioner a Europa, integra diferents sistemes de control de fluxos de visitants i compta amb la col·laboració de la Fundació Mobile, Tech City i la Cambra de Comerç de Barcelona. Per al consorci turístic, l’objectiu és optimitzar l’experiènci­a del viatger, que pugui disfrutar més dels espais que recorri i realitzar reserves ben planificad­es. Check Barcelona –amb EureCat com a partner tecnològic– és una finestra a equipament­s, espais públics, platges, pàrquings i altres espais turístics, detallen.

¿De quina informació es nodreix? D’una banda, està alimentada amb la plataforma de vendes de Turisme de Barcelona,

cosa que suposa conèixer l’ocupació de 280 punts d’interès. Però a més permet accedir als indicadors d’ocupació, per exemple, del litoral, controlat per càmeres que mesuren l’afluència. Com a resultat, la ciutat se submergeix en el que el president de l’entitat, Eduard Torres, defineix com a «destinació turística intel·ligent», pròpia de smart cities i d’una aposta ferma per la digitalitz­ació. «Interactua­r» amb el viatger permetrà també conèixer els seus canvis d’hàbits i demanda, remarca. Anticipar-se a la demanda

Per al regidor de Turisme, Xavier Marcé, la nova eina suposa «anticipaci­ó» i una millor gestió dels visitants, no només de cara a la descongest­ió, sinó també per incorporar noves propostes que impliquin, a més, emprenedor­s locals. L’app, de fet, està integrada també a l’Institut de Cultura de Barcelona, Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) i BSM, i inclou des de la cultura a la mobilitat.

Les previsions del consorci per a l’estiu són més optimistes que les dels hotelers. Torres va reiterar que la ciutat podria rebre la meitat de viatgers que el 2019, tot i que tot dependrà dels requisits que es fixin per accelerar les connexions aèries. Marcé creu que la ciutat està a punt per a aquesta reactivaci­ó.

 ?? El Periódico ?? Aplicació per saber si hi ha aglomeraci­ons als monuments.
El Periódico Aplicació per saber si hi ha aglomeraci­ons als monuments.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain