El Periódico - Català

The Chemical Brothers, Arca i Richie Hawtin, al Sónar 2022

- JULIÁN GARCÍA

Fa ara poc més d’un any, els organitzad­ors del Sónar anunciaven la suspensió de la 27a edició del festival a causa del coronaviru­s. L’evolució de la pandèmia va obligar al març a un nou ajornament, per la qual cosa seran dos anys llargs orfes de la gran festa barcelonin­a de les músiques avançades i del seu germà tecnològic, el Sónar+D. El festival, però, evita la pesadesa i pensa només en el futur, en els dies 16, 17 i 18 de juny del 2022, dates en què, confiant en la progressiv­a aturada de la pandèmia i en els bons efectes de la vacunació, s’hauria de celebrar el Sónar en la seva màxima plenitud, o gairebé.

En aquest sentit, el festival va anunciar ahir els primers 33 noms del cartell, alguns d’ells ja apareguts a la graella del 2020, i entre els quals destaquen The Chemical Brothers, The Blaze, Arca, Oneohtrix Point Never, Morad, Princess Nokia, Serpentwit­hfeet, Channel Tres, Joy Orbison, AJ Tracey i Louisahhh. Quant a les sessions de dj anunciades, sobresurte­n les de Richie Hawtin, The Blessed Madonna i Charlotte de Witte.

A més dels primers noms del cartell, el festival ha donat a conèixer la imatge de l’edició del 2022. Aquesta vegada, Sergio Caballero, dissenyado­r i codirector del festival, ha creat una legió d’espantaoce­lls, fets amb materials reciclats, que protegeixe­n unes vinyes. Missatge críptic, potser vinculat al clàssic «qui canta, els mals espanta». I un logo amb una desencript­ació difícil, que bé pot evocar un espantaoce­lls com un queixal; curiosamen­t, o no, un queixal era el logo de l’edició frustrada del 2020.

L’any passat, al setembre, el festival va posar en marxa el Sónar CCCB, un esdevenime­nt especial a mig camí entre la virtualita­t i la presencial­itat. Aquest any, redobla l’aposta amb dues propostes: l’AI and Music Festival (27 i 28 d’octubre) i el SónarCCCB (29 i 30).

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain