El Periódico - Català

L’Exèrcit israelià prepara una operació terrestre a Gaza

-

L’Exèrcit israelià va anunciar ahir la «preparació d’operacions terrestres» després de concentrar més tropes a la frontera amb Gaza. Almenys 87 persones, 18 d’elles menors, han mort pels bombardejo­s aeris d’Israel. Unes 530 han sigut ferides. Els militars celebren la destrucció d’edificis claus de Hamàs, entre els quals es troba un banc i una infraestru­ctura d’intel·ligència. Mentrestan­t, la població gazatí lamenta la completa desaparici­ó de llocs claus per a les seves vides com cases o mercats. «Bombardeja­r torres d’apartament­s, que no són un objectiu militar i deixar desenes de famílies sense llar, és un crim de guerra», va denunciar B’Tselem.

L’operació terrestre que prepara l’Exèrcit israelià recorda incursions similars durant la guerra del 2014 i la del 2008-2009. Davant la infinitat de coets de milícies palestines dirigits a ciutats israeliane­s, moltes aerolínies han decidit cancel·lar els seus vols a Israel. El Govern va optar per desviar l’arribada d’avions a l’aeroport d’Eilat, al sud del país, a la vora del mar Roig. Set persones han mort a Israel per l’impacte de projectils.

El president dels EUA, Joe Biden, va considerar ahir que Israel no s’ha excedit en la seva resposta i va afirmar que està parlant, a més d’amb Israel, amb Egipte, l’Aràbia Saudita i «altres» per frenar l’escalada. Al seu torn, Espanya ja ha activat els plans per a la possible evacuació de la seva ciutadania a la Gaza. Hi ha 98 persones registrade­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain