El Periódico - Català

Danys col·laterals

- Pot llegir més cartes i publicar Marc Martínez

provoca rebuig. ¿Pot representa­r algú millor l’espanyolit­at que una figura tan catalana com Rosalía? Que pobres seríem sense tantes coses que formen part de la nostra història conjunta. I és que el gris és un quadro de colors que no hauríem de perdre mai.

nOLESA DE MONTSERRAT

Zygmunt Bauman deia que vivim en una societat cada vegada més ràpida i això fa que sigui molt esgotador. Tot passa hic et nunc. Aquest estrès generat fa que cada vegada hi hagi més problemes relacionat­s amb la salut mental, i que sobretot hi hagi més persones que pateixen ansietat. L’ansietat és un problema molt comú al segle XXI i hauria de normalitza­r-se el fet d’acudir a profession­als sense que els del teu voltant et titllin de boig. És més, crec que en algun moment de la seva vida tothom necessita un profession­al per gestionar les seves emocions o pors.

Traiem-nos aquests prejudicis i acudim al psicòleg com qui va al metge perquè li fa mal el coll. És molt important cuidar la nostra salut física, però també és igual d’important la mental. Durant la pandèmia, i amb totes les restriccio­ns que ens han anat imposant, he percebut que s’han incrementa­t els casos de persones que se senten superades i amb problemes d’estrès i ansietat. De fet, moltes de les persones amb qui he anat parlant m’han confessat que no sabien què els passava, només que se sentien participar en l’enquesta cada dia a través del WhatsApp d’‘Aquí, amb Josep Cuní’, al 626 574 036, o a la web d’El Periódico: www.elperiodic­o.cat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain