El Periódico - Català

Les escoles mantindran la mascareta i les ‘bombolles’ el curs vinent

- OLGA PEREDA

Mascareta obligatòri­a per a professors i alumnes a partir dels 6 anys, entrades i sortides esglaonade­s, distància interperso­nal, higiene de mans, desinfecci­ó de material, ventilació constant i grups bombolla (20 alumnes com a màxim a infantil i 25 a primària). Malgrat que la vacunació permet veure la llum al final del túnel de la pandèmia, el curs vinent s’assemblarà molt al curs 2020-2021, incloses les reunions entre el professora­t i les famílies, que continuara­n sent telemàtiqu­es.

El Ministeri d’Educació ja està treballant en el disseny de l’any que ve a escoles i instituts. Acaba de facilitar a les comunitats autònomes, amb les quals es reunirà demà, un esborrany en el qual inclou una sèrie de recomanaci­ons sanitàries i escolars. Les mesures –a les quals s’incorporar­an les aportacion­s de les comunitats– no s’aprovaran definitiva­ment fins dimecres de la setmana vinent, quan Educació i Sanitat convoquin els consellers.

L’esborrany del departamen­t que dirigeix Isabel Celaá avança que les mesures es revisaran en funció de la situació epidemiolò­gica. Si a la immunitat de grup (70% de la població) s’hi arriba el 20 d’agost, com indiquen les previsions oficials, és de suposar que al setembre la pandèmia estigui molt més controlada però no liquidada. «La dimensió mundial de la pandèmia fa necessari mantenir un escenari de prudència», explica l’esborrany.

El Ministeri vol garantir la presencial­itat a tots els nivells. En l’improbable cas que la pandèmia anés a pitjor, a partir de 3r d’ESO es podria passar a la semipresen­cialitat. Els grups bombolla també es mantindran, com aquest any. I entre ells no cal mantenir la distància interperso­nal de metre i mig, preveu el document.

nMantenir la prudència

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain