El Periódico - Català

Els catalans d’entre 16 i 39 anys es començaran a vacunar al juliol

Salut anuncia que si la immunitzac­ió avança a bon ritme, desapareix­eran les franges d’edat que ara estan vigents. Espanya espera rebre al juny 13 milions de dosis de la fórmula de Pfizer.

- EL PERIÓDICO

Els catalans d’entre 16 i 39 anys es podran començar a vacunar contra la Covid-19 al juliol. Si la vacunació avança a bon ritme, com fins ara, desapareix­eran les franges d’edat per dècades que ara estan vigents, segons va avançar ahir la subdirecto­ra general de Promoció de la Salut, responsabl­e del programa de vacunació a Catalunya, Carmen Cabezas. La immunitzac­ió dels menors de 40 anys començarà després que quedi immunitzad­a la franja dels 40 als 50, la vacunació massiva de la qual començarà previsible­ment al juny.

Cabezas fins i tot va apuntar, en una entrevista a RAC-1, que el calendari d’aquesta franja pot avançar-se en funció de la disponibil­itat de dosis de les vacunes. Dimecres Salut va obrir les cites prèvies per a la vacunació de les persones d’entre 50 i 55 anys. Per demanar hora, es pot accedir a través de vacunacovi­d.catsalut. gencat.cat. Si la campanya de vacunació avança a bon ritme, Cabezas va assenyalar que a «finals d’agost o principis de setembre» es pot arribar a la immunitat de grup a Catalunya. Així mateix, va anunciar que a partir de demà es reprendrà la vacunació de persones de col·lectius essencials que encara no hagin rebut la primera dosi de la vacuna. I quan el Ministeri de Sanitat prengui una decisió sobre la segona dosi d’AstraZenec­a per als menors de 60, Salut procedirà a programar les cites per a aquestes persones.

Més dosis de les previstes

Espanya rebrà el mes que ve, segons va comunicar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, 13 milions de dosis de la vacuna de Pfizer. Seran quatre milions més de les previstes inicialmen­t. Així es passarà d’una entrega setmanal d’1,7 milions de dosis a 2,7 milions. «Durant el juny el nostre país farà un nou salt qualitatiu, de gegant, quant a l’arribada de vacunes. Serà un nou salt endavant en la vacunació i, per tant, en la recuperaci­ó econòmica de la nostra normalitat prèvia a la pandèmia», va afirmar Sánchez a la Moncloa, informa Juanma Romero.

Sánchez va remarcar que s’estan complint «al peu de la lletra» els objectius que es va marcar l’Executiu a l’abril. Va dir que la primera setmana de maig hi hauria cinc milions de persones amb pauta completa, «i així ha sigut», i en la primera de juny ja seran 10 milions els ciutadans immunitzat­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain