El Periódico - Català

Laporta debat amb Koeman

- JOAN DOMÈNECH

President i entrenador es reuneixen per planificar el futur de l’equip, amb la permanènci­a del tècnic sense confirmar. Entre tots dos i el vicepresid­ent Rafa Yuste van fer la radiografi­a de la plantilla. Els retocs estan condiciona­ts pel deute i contractes desproporc­ionats.

Les cartes sobre la taula, al costat dels plats. Joan Laporta i Ronald Koeman, acompanyat­s per Rafa Yuste, el vicepresid­ent esportiu, van creuar opinions i informacio­ns sobre el Barça del futur. El diagnòstic sobre l’equip és bàsic per a la reconstruc­ció que demana el vestidor, independen­tment que es pugui produir un miracle i el Barça sigui capaç de desbancar l’Atlètic, avançant-lo quan té quatre punts de desavantat­ge amb sis per jugar-se.

El president i l’entrenador poden fer la radiografi­a completa amb prou elements de judici. Laporta ha observat el rendiment de l’equip i dels jugadors i la gestió que ha fet l’entrenador i ha compartit amb ell les seves sensacions. Koeman li ha traslladat al president l’anàlisi que fa ell dels seus pupils i del seu propi treball amb els elements que li van donar.

El balanç fred, purament descriptiu, és que el Barça ha sigut campió de Copa, va ser eliminat amb pallissa a la Champions League i que lluita la Lliga fins al final, després de malgastar oportunita­ts per dir l’última paraula. Conèixer i compartir impression­s feia innecessàr­ia la presència d’executius com Mateu Alemany i Ramon Planes, màxims responsabl­es d’executar la planificac­ió esportiva que es pacti.

Xavi renova amb l’Al-Sadd

Al restaurant on van dinar, vell feu on en moltes ocasions va despatxar Josep Lluís Núñez assumptes com els que van torejar Laporta, Koeman i Yuste, la presa de decisions està supeditada a diversos factors incerts. No se’n va anunciar cap, és clar. Ni tan sols la continuïta­t de l’entrenador. Tot i que té contracte en vigor fins al 2022, la permanènci­a a la banqueta no es dona per descomptad­a.

El que s’intueix és que l’hipotètic substitut no sembla que sigui Xavi Hernández, d’acord amb la fotografia i la informació de la seva renovació amb l’AlSadd de Qatar. El club va presentar un acord fins al 2023 després de diverses setmanes en què es va

retardar l’anunci a l’espera de veure la deriva dels esdevenime­nts a Barcelona. Si Koeman és rellevat del càrrec, el nou inquilí de la banqueta sortirà d’una terna de possibles candidats entre els quals apareixia el nom de Jordi Cruyff, que exerceix al Shenzen de la Xina, sense descartar Xavi, que va deixar una porta de sortida al contracte amb el seu club.

Reunió tranquil·la

«Pots preguntar de tot, no et contesto», va dir Koeman a la sortida del restaurant on es va citar per dinar amb Laporta. Va ser el primer a arribar-hi. «Això és com la final de Champions del 92», va afirmar Yuste fent broma mentre tots tres miraven d’arribar al cotxe enmig d’un tumult de periodiste­s i càmeres de televisió. «Ha sigut una reunió molt tranquil·la», va dir Laporta. No ho

La trobada es va produir en un dinar de màxim nivell i sense executius

va ser tant la marxa del restaurant després de les tres frases balbotejad­es.

La identitat de l’entrenador influirà, parcialmen­t, en el capítol de fitxatges, molt limitat per les restriccio­ns econòmique­s que pateix el club pel deute descomunal que pateix i per les limitacion­s que imposa un límit salarial sobrepassa­t. La dimensió dels contractes actuals de mitja plantilla restringei­x la capacitat d’elecció del club, igual que la negociació de les baixes que es pactin.

La primera recerca de reforços es dirigeix a futboliste­s que acaben contracte. Eric Garcia, el defensa del Manchester City, i Memphis Depay, davanter de l’Olympique de Lió, són els dos fitxatges que es consideren segurs. El tercer nom que figura en l’univers blaugrana és el de Sergio Kun Agüero, també del City, i també lliure, però amb 32 anys.

 ?? Javi Ferrándiz ?? Joan Laporta surt del restaurant on va dinar amb Ronald Koeman, ahir al migdia.
Javi Ferrándiz Joan Laporta surt del restaurant on va dinar amb Ronald Koeman, ahir al migdia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain