El Periódico - Català

Tornada als estadis amb comptagote­s

- LUIS MENDIOLA

L’anunci del ministre José Manuel Rodríguez Uribes de la tornada del públic als estadis de futbol i a les pistes de l’ACB dimecres va disparar les expectativ­es dels aficionats. Però la lletra petita de l’acord deixa un escenari minimalist­a. Dels 10 partits de Primera del cap de setmana únicament dos acolliran aficionats: el València-Eibar i el Vila-real-Sevilla. La porta dels estadis s’obrirà en dos dels 11 partits de Segona: en el Castelló-Ponferradi­na (dissabte, 16.00 h) i en el Mallorca-Alcorcón (diumenge, 20.45 h), que ha avançat el seu horari perquè el públic pugui ser a casa abans de les 23 hores, ja que a les Balears segueix el toc de queda.

La mesura podria afectar un tercer enfrontame­nt futbolísti­c, el Lugo-Mirandés. El conseller de Sanitat de la Xunta, Julio García Comesaña, va assegurar que estan estudiant el protocol remès pel Govern i considera que la comunitat compleix les condicions per «fer aquest pas».

El València ha confirmat que 5.000 aficionats podran accedir diumenge al Mestalla per presenciar el partit contra l’Eibar (18.30 h). «Des de fa mesos el club ha treballat en l’elaboració d’un protocol intern per organitzar i distribuir l’afició a l’estadi d’acord amb les mesures aprovades i garantint les millors condicions», va dir el València en un comunicat.

La precaució ha marcat la decisió final del Govern a l’hora d’obrir la mà en la tornada dels aficionats a les Lligues profession­als: La Lliga Santander de Primera Divisió, la Lliga Smartbank i la Lliga Endesa de bàsquet. En vista de la pressió de les associacio­ns esportives, el CSD, que és el que regula a través d’un decret llei l’esport profession­al, ha intentat transmetre un missatge d’esperança per afrontar els pròxims mesos.

El protocol que va donar a conèixer la titular del Ministeri de Sanitat, Carolina Darias, i que també recull el codi de conducta de la Lliga, intenta extremar les precaucion­s amb el públic que acudeixi als estadis, que mai podrà superar el 30% de l’aforament i tindrà un límit de 5.000 persones. Així, dins de l’estadi hi haurà una distància d’1,5 metres en totes les direccions entre persones, que sempre seran aficionats locals. No es podrà consumir menjar, ni tampoc fumar. A més, serà obligatori l’ús de mascaretes FFP2 sense vàlvula i es prendrà la temperatur­a a l’entrada de manera sectorial i esglaonada.

El CSD també està estudiant la situació de la Lliga Endesa. Els responsabl­es de l’ACB estan expectants per conèixer els detalls de la resolució del Govern, encara que tot indica que la Lliga Endesa podria acollir la tornada dels aficionats a tots els camps, també en número limitat i amb els protocols pertinents per a l’inici dels play-off pel títol que començaran a disputar-se el 31 de maig.

El CSD es planteja obrir totes les pistes de l’ACB per a l’inici dels ‘play-off’

Mentre LaLiga i l’ACB enllesteix­en la tornada dels aficionats, ahir el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska va explicar a Sevilla el dispositiu de seguretat amb més de mil policies i guàrdies civils per als quatre partits de l’Eurocopa de futbol a l’estadi de La Cartuja sevillà, que acollirà un mínim de 16.000 espectador­s en cada un.

Els partits assignats a la capital andalusa són els tres de la selecció espanyola en el Grup E: Espanya-Suècia (14 de juny); Espanya-Polònia (19); i Eslovàquia-Espanya (23); i un dels vuitens de final (27).

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain