El Periódico - Català

Paula Ruiz voreja el podi als 10 Km d’aigües obertes de l’Europeu

- EL PERIÓDICO

La malaguenya Paula Ruiz es va quedar a quatre dècimes del podi en la prova de 10 Km dels Europeus de natació que es disputen a Budapest.

A les fredes aigües del llac Lupa, un dia plujós i amb una temperatur­a entorn dels 17 graus, Ruiz va flirtejar amb les posicions de medalla.

Després de la revisió dels vídeos, la seva marca d’1h.59.15.5 la va col·locar en la quarta posició, a 2.8 de la guanyadora, la neerlandes­a Sharon van Rouwendaal (1h.59:12.7).

Paula Ruiz va mostrar una forma excel·lent de cara al Preolímpic que es disputarà a Setúbal (Portugal) el 19 de juny, el seu gran objectiu d’aquesta primavera. «Em sento súper orgullosa. Crec que és una de les meves millors carreres», va afirmar Ruiz, convençuda que la seva actuació la reforça de cara al Preolímpic. «Em veig molt forta i molt motivada per a la classifica­ció per als Jocs».

En els 10 Km masculins, Alberto Martínez, que serà olímpic a Tòquio 2020, va ocupar la 10a posició. La victòria va ser per a l’italià Gregorio Paltrinier­i, campió olímpic de 1.500 m. a Rio 2016.

npena», afirmava Nadal després de sobreviure a Shapovalov. Un tennista amb un servei poderós (ahir 12 aces i sacades a més de 210 km/h), que colpeja molt dur (32 cops guanyadors) i a qui quan té un bon dia és complicat tombar.

Però ni amb aquesta estadístic­a va poder el canadenc amb un Nadal que va posar fil a l’agulla per aconseguir «l’impossible» gràcies al seu instint de supervivèn­cia. Avui l’haurà de fer servir de nou contra Alexander Zverev, que va vèncer Kei Nishikori (4-6, 6-3, 6-4).

Un instint que no va tenir Garbiñe Muguruza contra la ucraïnesa Elina Svitolina (6-4, 6-2) ni el jove malagueny Alejandro Davidovich, que es va creuar amb un altre depredador del circuit com Novak Djokovic (6-2, 6-0).

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain