El Periódico - Català

Bernal i l’equip Ineos fan una exhibició de múscul pels Apenins

El duel entre el guanyador del Tour-2019 i el fenomen Remco Evenepoel està servit en la ronda italiana, que ahir va viure el primer final en alt amb la victòria del suís Gino Mäder.

- SERGI LÓPEZ-EGEA

Només un ciclista colombià, Nairo Quintana, el 2014, ha sigut capaç de guanyar el Giro. Egan Bernal semblava fa un any que havia desaparegu­t de la faç de la terra ciclista pels seus problemes d’esquena, els que el van obligar a dir adeu al Tour-2020 de forma precipitad­a. Desaparegu­t també part d’aquest 2021 per les seves malalties lumbars, en dues etapes de muntanya, i encara més després de l’abandoname­nt de Mikel Landa, ha tret múscul, els seus i els de l’Ineos, potents davant un Jumbo que corre a Itàlia lluny de les exhibicion­s mostrades a França.

Si el Jumbo tenia al Tour Wout van Aert com el ciclista talismà i noi per a tot (guanyar esprints, agafar el timó a la muntanya i el que se li demanés), l’Ineos s’encomana al Giro a Filippo Gana, capaç no només de volar en les contrarell­otges, sinó d’imposar un ritme asfixiant en qualsevol ascens, com ahir, camí de la pujada final, en la primera arribada en alt, a San Giacomo, a prop del mar Adriàtic.

El vencedor del Tour-2019, el ciclista que semblava sotsobrar tapat per les gestes de corredors

Egan Bernal, al capdavant del grup de favorits, ahir, als metres finals de la pujada a San Giacomo.

1. Attila Valter (Hon/Gro)..22.17.06 h

2. Remco Evenepoel (Bèl/Dec).a 11 s

3. Egan Bernal (Col/Ine) ........... a 16 s

4. Aleksandr Vlasov (Rús/Ast)a 24 s

13. Marc Soler (Esp/Mov) .... a 1.14 m

més joves que ell –i això que només té 24 anys– s’ha proposat guanyar aquest Giro. I ho té tot a favor, malgrat que tàcticamen­t hauria preferit que Landa continués en carrera animant i atacant, perquè per a ell, en aquesta fase inicial, era més reposat respondre que demarrar. I Landa n’era més un aliat que un rival.

Amb victòria del suís Gino Mäder, el millor de la fuga autoritzad­a de cada dia, l’Ineos va decidir prendre el pols al Giro i exhibir múscul pels Apenins. I si Bernal

no va actuar abans dels dos últims quilòmetre­s va ser perquè la pujada a San Giacomo era més llarga (14 quilòmetre­s) que dura.

Allà va descobrir que Remco Evenepoel, ara segon de la general, està més fort del que advertia el prodigi belga a la sortida del Giro, i que Dan Martin, Vlasov, Yates, Bardet i fins i tot un combatiu Marc Soler estan disposats a resistir el que puguin amb un perillosís­sim Attila Valter, nascut el 1998 com a Tadej Pogacar, amb la maglia rosa a sobre.

n

 ?? Dario Belingheri / AFP ??
Dario Belingheri / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain