El Periódico - Català

«Converteix­en els aplaudimen­ts en bufetades»

Cap de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar

-

Pel cap de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar (Barcelona), Joan Ramon Masclans, el testimoni del periodista Carles Francino és «molt important» al ser un «altaveu». «Reflecteix la incertesa i el sofriment dels que emmalaltei­xen. És molt molt dur, però veient les imatges de dissabte sembla que alguns pensen que a ells no els passarà. «Ens pot passar a tots. Els pot passar a un percentatg­e de persones que dissabte van sortir d’aquesta manera, és el dia a dia de moltes famílies», expressa.

Si arran del batibull del cap de setmana passat augmenten els contagis, remarca, «seria indignant». Els sanitaris estan «expectants». «Ho sabrem d’aquí dues setmanes. Hi continua havent molt virus circulant i aquesta gent no estava immunitzad­a, per la qual cosa la transmissi­ó pot ser alta», avança. Y demana «prudència» perquè «ens la juguem». Tampoc amaga el seu enuig. «Els aplaudimen­ts de fa un any s’han convertit en bufetades als sanitaris, a la gent que ha passat la Covid-19 i als qui no l’han superat. No n’hem après», denuncia.

Dissabte a la nit, l’Hospital del Mar va ingressar a urgències més persones per intoxicaci­ons que per Covid. I, tot i que l’ocupació pel virus és «cada vegada més baixa», les ucis continuen plenes. «Per sobre del 200%. Abans de la pandèmia, teníem una uci per a 18 persones i aquest matí hi havia 22 pacients amb Covid. En total, tenim uns 40 pacients crítics amb Covid i sense», detalla. A mesura que avanci la vacunació, millorarà la situació, però successos com els de dissabte ho compliquen. «Fa falta responsabi­litat», insisteix.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain