El Periódico - Català

Sateliot entra a EUA amb Qualcomm i Verizon

La firma catalana de serveis 5G amb nanosatèl·lits rebrà suport tecnològic

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

Sateliot, l’operador satel·litari català que pretén llançar una xarxa de comunicaci­ons 5G basada en nanosatèl·lits, entrarà abans que finalitzi aquest any al mercat dels Estats Units de la mà d’EvoNexus –l’accelerado­ra patrocinad­a pel fabricant de microxips Qualcomm– i de l’operadora Verizon. Després d’avaluar més de 414 empreses de tot el món, Evonexus ha triat Sateliot i sis companyies més, que han sigut selecciona­des per desenvolup­ar casos d’ús de 5G juntament amb socis estratègic­s en les seves àrees d’especialit­zació. Sateliot gestiona serveis de comunicaci­ons amb nanosatèl·lits, útils per a l’internet de les coses o comunicaci­ons mòbils en zones de difícil cobertura, per exemple.

Sateliot ha tingut el suport directamen­t pel Govern de Catalunya i pel Govern d’Espanya en els seus projectes. Sateliot va ser presentada a Catalunya com una de les dues potes principals de la futura NASA catalana (l’Agència Espacial Catalana, entorn de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Fundació i2CAT). Les dues empreses motor de l’estratègia New Space del Govern són Sateliot i Open Cosmos, que han de llançar sis satèl·lits en quatre anys amb un finançamen­t de 18 milions d’euros. Un dels nanosatèl·lits ha sigut llançat ja i l’altre s’haurà de posar en òrbita el 2022.

El suport d’aquesta accelerado­ra permetrà a Sateliot créixer als Estats Units des d’una seu a San Diego, a més de treballar directamen­t amb els experts en telecomuni­cacions i en dispositiu­s IoT de Qualcomm i Verizon, la primera operadora del món per volum de negoci. Aquesta selecció impulsarà així mateix la nova ronda de finançamen­t que Sateliot ja prepara amb la vista posada en fons americans interessat­s en la seva constel·lació de nanosatèl·lits que universali­tzarà l’IoT amb cobertura 5G.

Segons Jaume Sanpera, CEO de Sateliot, el projecte dels EUA «obre noves vies de creixement, finançamen­t i capacitat tecnològic­a» per consolidar el projecte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain