El Periódico - Català

12 d’octubre

- Miguel Rabadan

BARCELONA

El millor del 12 d’octubre és que és festa. Després venen les interpreta­cions que es fan d’aquest dia i llavors ja l’hem fet grossa. Com que a Catalunya sembla que tot el que fa olor d’Espanya has de rebutjar-ho, el debat està servit. «Res a celebrar», diuen els indepes, aquests imperialis­tes espanyols van explotar i van esclavitza­r, com sempre, tot el que toquen. S’obliden de les fortunes que es van fer a Catalunya amb el tràfic d’esclaus a Cuba: «Eren altres temps, no fotis».

Aquesta festa també està monopolitz­ada per aquells espanyols salvapàtri­es, histriònic­s i cridaners que s’apropien de la bandera de tots i van dient que d’espanyol ho és només el que pensa com ells. Però això també passa a Catalunya, només que aquí ens han robat, directamen­t, la senyera i ens han imposat l’estelada, i també van dient que ells són els únics catalans.

Aquesta festa, igual com l’Onze de Setembre, nacionals totes dues, són molt donades a ser manipulade­s i polititzad­es, i caldo de falsedats històrique­s. El 12 d’octubre hauria de ser una festa que ens fes pensar en el bo i el dolent que tenen els nacionalis­mes. Un bon dia per reflexiona­r sobre els avantatges de la diversitat cultural i per tenir en compte tota la varietat cultural que ens envolta.

nCada dia que passa em sento més desorienta­t. Jo no vaig contra el progrés ni contra els nous temps, és una cosa inevitable, però 40 anys enrere la vida era millor i les persones eren més persones. Cadascú és lliure de pensar com vulgui, abans també teníem diferents pensaments i ens posàvem a parlar de les nostres idees, però des del respecte i sense trepitjar els drets dels altres. Ara et volen imposar les idees per la força; veig els mal anomenats polítics atiant la gent perquè surtin al carrer, agredint el que no comparteix idees o pensaments. I recolzant-se en les mentides i en la falsedat per jugar amb el sentiment de les persones, enfrontant la societat, perjudican­t tot un poble que era l’enveja i l’admiració d’Espanya i de mig món: Catalunya.

I aquests mal denominats polítics l’han convertit en una regió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain