El Periódico - Català

«Estaríem millor al Brasil si el nostre president no fos antivacune­s»

El cantautor tropicalis­ta ofereix dos concerts aquest dimarts a l’Auditori de Girona, dins del festival Temporada Alta, acompanyat del seu grup i amb Adriana Calcanhott­o com a convidada.

- JORDI BIANCIOTTO Barcelona

— No hi ha gaires artistes de les Amèriques que facin gires per Europa en aquests moments. ¿Ha volgut ser un pioner dels tours postpandèm­ics?

—Caetano (Veloso) ha fet una petita gira aquest estiu per Alemanya, França, Bèlgica i Portugal, i ara vinc jo. Soc el segon que surt del Brasil.

— ¿Els artistes veterans són els més llançats?

— Potser és perquè som els que tenim un públic més establert. Aquest retrobamen­t és molt emocionant, tot i que abans de començar vaig haver de passar una quarantena de 10 dies a Dijon, França, que era la primera parada. Després vam continuar per Nantes, Hamburg, Colònia... I 15 dates més a Espanya, Portugal, Luxemburg, Àustria, Suècia i Hongria. Feia prop de dos anys que no actuava en públic, des de poc abans de la pandèmia.

— ¿Com ha portat tot el que ha passat en aquest temps?

— Com tothom: amb recels, pors, precaucion­s, tensió, molta pena i emocions molt fortes, per la tragèdia social per la que hem passat. Ens hi hem anat acostumant a poc a poc, perquè així és la condició humana: t’adaptes el més ràpid possible al que hagi de ser. Per sort, va arribar la vacuna, i ara les coses estan una mica millor.

— Al Brasil ronden el 50% de vacunació.

— Ja l’hem sobrepassa­t una mica. Estaríem millor si tinguéssim un president que no fos antivacune­s. És dur tenir un cap de l’Estat que està en contra de la vacunació. Molta gent el té com a exemple.

— ¿Quines lliçons hauríem d’extreure de la pandèmia?

— Moltes. Primer, la consciènci­a que cuidar la sanitat és una qüestió

«Les qüestions socials han sigut sempre molt importants en les meves cançons»

 ?? EP ?? El cantautor brasiler Gilberto Gil.
EP El cantautor brasiler Gilberto Gil.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain